×
×

eID + simkaart = mobiele authenticatie

Gepubliceerd op 21/06/2017 in Oplossingen & diensten

eID + simkaart = mobiele authenticatie

Weg met de waslijst wachtwoorden en de collectie kaartlezers en tokens. itsme® zorgt voor sluitende authenticatie: een digitale identiteit waarmee de gebruiker zich veilig online begeeft.

itsme® is een product van Belgian Mobile ID, een samenwerkingsverband tussen vier grootbanken en de drie Belgische telecomoperatoren. “De maatschappij is mobiel en digitaal”, zegt Kris De Ryck, CEO bij Belgian Mobile ID. “Alleen bleef authenticatie altijd een heel gedoe, met allerhande gebruikersnamen en wachtwoorden, kaartlezers en tokens.” itsme® neemt die zorg weg door twee elementen te combineren. Enerzijds beschikt de bank over de geverifieerde en gevalideerde identiteit van de gebruiker. Anderzijds kent de telecomoperator het toestel van de gebruiker via de simkaart.

Bij Proximus zal onder meer de toegang tot de administratietool Doccle via itsme® verlopen. “Het gaat om confidentiële HR-documenten van medewerkers”, zegt Syrah Mohaideen, Business Development Manager EBU bij Proximus. “Wachtwoord en gebruikersnaam zijn dan niet langer nodig. Veilig aanloggen kan dan op een eenvoudige manier via de mobiele telefoon.” In de eerste plaats moet de app internetbankieren, online shoppen en allerhande administratie eenvoudiger maken. Op termijn zal itsme® ook toelaten documenten van een gekwalificeerde elektronische handtekening te voorzien, wat heel wat administratieve processen zal vereenvoudigen. 

“itsme® vervangt de eindeloze stoet aan gebruikersnamen, wachtwoorden, kaartlezers en tokens.”
– Kris De Ryck, CEO bij Belgian Mobile ID

Proximus EnCo fungeert daarbij als markt voor digitale producten en als ontwikkelingsomgeving van Proximus. “Op enco.io krijgen ontwikkelaars rechtstreeks toegang tot het IoT, de cloud, big data en Telco API’s om ze in hun eigen digitale oplossing te integreren. Proximus EnCo integreert de aanmelding van itsme® en een link naar de bestaande itsme®-accounts om een snelle, veilige en handige toegang te bieden tot assets met de eenvoud van een enkele pincode”, aldus Robert Heyvaert, Strategy Manager EBU bij Proximus.

Meer over itsme®?

Neem contact op met uw accountmanager  of surf naar www.itsme.be

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!