ICT om op te bouwen

Gepubliceerd op 20/01/2016 in Klantenverhalen

ICT om op te bouwen

Century 21 Pro Domo is een kmo in de cloud. De medewerkers hebben altijd toegang tot applicaties en data, terwijl het bedrijf zich geen zorgen meer hoeft te maken over het beheer van eigen servers of ontsporende kosten.

Met zijn vestigingen in Halle en Sint-Pieters-Leeuw is Century 21 Pro Domo het meest succesvolle vastgoedkantoor van Century 21 in de Benelux. Het bedrijf is vooral actief op de residentiële markt, maar biedt onder meer ook nieuwbouwprojecten en kmo-vastgoed aan. Doorheen de jaren bouwde Century 21 Pro Domo een eigen ICT-infrastructuur uit, met eigen servers, back-up op tape en zelfs een UPS (Uninterruptible Power Supply) om ook bij een stroompanne verder te kunnen werken. Na verloop van tijd bleek de infrastructuur echter niet meer up-to-date. “We konden er niet meer blindelings op vertrouwen”, zegt zaakvoerder Peter Logist, “en de onderhoudskosten begonnen op te lopen.”

Altijd beschikbaar
Samen met Proximus-partner K-Force Computer Solutions vond Century 21 Pro Domo een antwoord in de cloud. Zo hebben de zes medewerkers van Century 21 Pro Domo altijd toegang tot applicaties en data, onafhankelijk van het toestel dat ze daarbij gebruiken of de locatie waar ze zich bevinden. “We maken vooral gebruik van de klassieke kantoortoepassingen, zoals Word, Excel, Publisher en Outlook”, zegt medewerkster Sandrine Van Laethem. “Via Office 365 bevindt ook onze e-mail zich nu in de cloud.” Vooral het plaatsonafhankelijk werken biedt een groot voordeel. “Of we ons op kantoor bevinden in Halle of in Sint-Pieters-Leeuw, maakt geen verschil meer uit. We hebben altijd dezelfde toegang tot onze dossiers.”

Migratie in 1 dag
Voor de medewerkers van Century 21 Pro Domo vormde de overstap naar de cloud en Office 365 op zich niet echt een ingrijpende verandering. “Eigenlijk is het gewoon de inhoud van de oude servers die naar de cloud is verplaatst”, zegt medewerker Arno Vlaeminck. “De structuur van onze dossiers en archieven is dezelfde gebleven.” De migratie naar de cloudomgeving nam nauwelijks één dag in beslag. Dankzij de expertise van K-Force Computer Solutions hebben de medewerkers daar niets van gemerkt. Er was op geen moment een onderbreking in de beschikbaarheid van de systemen of de dienstverlening aan klanten.

Klaar voor groei
Voor Century 21 Pro Domo biedt de omgeving heel wat nieuwe mogelijkheden. “Daar was het ons uiteindelijk om te doen”, stelt Peter Logist. “Als we verder willen groeien, moeten we kunnen rekenen op een flexibele, makkelijk uitbreidbare ICT-omgeving. Die hebben we nu, zonder de zorgen voor eigen servers en toepassingen.” De oplossing in de cloud biedt Century 21 Pro Domo bovendien de transparantie die het bedrijf zocht. “Ook dat is een groot voordeel”, besluit Peter Logist. “We betalen iedere maand een vaste prijs per medewerker. We kunnen het budget voor ICT perfect voorspellen en onder controle houden. Onverwachte ICT-uitgaven behoren definitief tot het verleden.”

Over Century 21
Century 21 is de grootste vastgoedorganisatie ter wereld, met 7.700 kantoren in 74 landen. Sinds 1995 is het Amerikaanse bedrijf ook in België actief, via een netwerk van 182 kantoren.

 

Pluspunten
  • Eén werkplek, altijd beschikbaar, vanop om het even welk toestel
  • Meest recente applicaties
  • Veilige infrastructuur, met automatische back-up
  • Eenvoudig medewerkers toevoegen of verwijderen
  • Vaste, voorspelbare kosten per gebruiker per maand 

 

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One