5 grote trends in de IT-industrie

Gepubliceerd op 14/06/2019 in Nieuws

5 grote trends in de IT-industrie

IDC (International Data Corporation) publiceert haar top tien van voorspellingen in de IT-sector de komende vijf jaar. Wat is er nieuw en wat zal er veranderen? We geven een overzicht van de vijf belangrijkste trends.

1. Ondernemingen zullen een radicale verandering teweegbrengen in apps en vice versa

In 2022 zal ongeveer 90 procent van de apps steunen op microservices. Die services verbeteren het vermogen om te ontwerpen, te debuggen, te updaten en codes van derden te integreren, waardoor ze heel wat complexer zullen worden. Op hun beurt zullen deze apps ondernemingen in staat stellen om hun technologieën te laten evolueren, waardoor ze een nog betere IT-infrastructuur kunnen implementeren. En dan zeggen we nog niet dat 35 procent van alle productie-apps cloud native zal zijn, waardoor het productietempo een stuk hoger komt te liggen.

2. Digitale innovatie zal in een onmeetbaar tempo versnellen

In de periode 2019-2023 zullen er ongeveer 500 miljoen nieuwe logische apps worden gecreëerd. Dat zijn er evenveel als in de voorbije veertig jaar.

2024 wordt het jaar waarin een derde van de huidige schermgebaseerde apps volledig geautomatiseerd zal zijn en met AI zal werken.

3. Een nieuwe definitie van beveiliging

Tegen 2022 zal 50 procent van de servers gegevens coderen, zowel wat inactieve gegevens (opgeslagen op om het even welk toestel) als actieve gegevens (in transit) betreft. Meer dan 50 procent van de beveiligingsalarmen zal automatisch worden opgelost door AI en niet minder dan 150 miljoen mensen zullen een digitale identiteit hebben die zit vervat in een systeem op basis van blockchain-technologie.

4. Verse instroom van professionele ontwikkelaars met nieuwe vaardigheden

Tegen 2024 zal een nieuwe klasse van professionele ontwikkelaars het huidige aantal ontwikkelaars met 30 procent doen stijgen. Zij zullen kunnen produceren zonder klassieke scripts, wat de digitale transformatie van elke onderneming aanzienlijk zal versnellen.

5. AI wordt de nieuwe UI

2024 wordt het jaar waarin een derde van de huidige schermgebaseerde apps volledig geautomatiseerd zal zijn en met AI zal werken. De gebruikersinterface (UI) zal werken met artificiële intelligentie en reeds vanaf 2022 zal 30 procent van de ondernemingen met hun klanten communiceren via spraaktechnologie.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One