ISPPC gaat haar opslaginfrastructuur renoveren

Gepubliceerd op 19/07/2018 in Nieuws

ISPPC gaat haar opslaginfrastructuur renoveren

ISPPC heeft een omvangrijk contract aan Proximus toegewezen, samen met NetApp. Hiermee doet de 'Intercommunale de Santé Publique du Pays de Charleroi' een belangrijke investering.

Het gaat om twee nieuwe MetroCluster NetApp, inclusief een SAN full flash van 200 TiB en een NAS van 350 TiB, geïnstalleerd op twee sites van ISPPC, om een hoge beschikbaarheid en een optimale load balancing aan te bieden. Daarnaast zal een back-upsysteem worden geïnstalleerd op een derde site van deze belangrijke speler op het vlak van gezondheidszorg in de regio Charleroi.

De intercommunale omvat onder meer CHU van Charleroi, openbare ziekenhuizen, polyklinieken, rusthuizen, kinderdagverblijven en hulpcentra voor jongeren. “Dit contract van drie jaar omvat het beheer en de support van de infrastructuur. Dit alles vormt het grootste NetApp-project in de sector van de gezondheidszorg in Wallonië”, aldus Raymond Pierre, Account Manager bij NetApp BeLux. “Dankzij NetApp en zijn Data Fabric zal ISPPC beschikken over een nieuw datacenter en zal ze patiëntengegevens efficiënt kunnen beheren, leveren en opslaan om de patiëntenzorg te verbeteren, de uitwisseling van gezondheidsgegevens te optimaliseren en de diagnose- en behandelingsprocessen te versnellen”, voegt Raymond Pierre er nog aan toe.

quote

Dankzij NetApp en zijn Data Fabric zal ISPPC beschikken over een nieuw datacenter en zal ze patiëntengegevens efficiënt kunnen beheren, leveren en opslaan om de patiëntenzorg te verbeteren, de uitwisseling van gezondheidsgegevens te optimaliseren en de diagnose- en behandelingsprocessen te versnellen.

quote

Raymond Pierre, Account Manager bij NetApp BeLux

Dit nieuwe contract kadert in de volledige vervanging van de opslag- en archiveringsinfrastructuur van ISPPC, die vroeger door een andere leverancier werd beheerd. “De uitdaging die een dergelijke ziekenhuisinfrastructuur inhoudt, is niet min. In ons beleid heeft de patiënt een centrale plaats in het ziekenhuis”, bevestigt Jean-Pierre Binon, IT-directeur van ISPPC. Dit opslagplatform zal niet alleen het werk van de medewerkers, het verzorgend personeel en de diensten ten goede komen, maar zal ook als digitaal platform dienen waarop in de toekomst andere diensten kunnen worden aangeboden, zoals geconnecteerde medische apparaten, de opvolging van de patiënten en de uitwisseling van gegevens.

“Onze technologieën maken het mogelijk om te evolueren naar realtime geneeskunde: verbeteren van het dagelijkse beheer van gegevens, weten waar zich geconnecteerde voorwerpen bevinden en, bovenal, het gebruik ervan vereenvoudigen”, legt Frédéric De Wallens, Account Executive bij Proximus uit.  “Het motto is ‘transversale samenwerking’, via het medische dossier en andere diensten die ter beschikking van ons personeel zullen worden gesteld’, aldus nog Jean-Pierre Binon. “We hadden ook nood aan een toekomstgerichte oplossing, omdat de uitdagingen op termijn voor onze intercommunale enorm zijn”, besluit hij.

Dankzij de combinatie van de performantie van de NetApp Data Fabric en de professionele diensten van Proximus, profiteert u van de voordelen van een echt next-generation datacenter.

Wilt u meer ontdekken over onze storage-oplossingen?

Contact your account manager

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts