Internet of Things: de toekomst is hier

Gepubliceerd op 07/02/2019 in Oplossingen & diensten

Internet of Things: de toekomst is hier

Tegen 2020 zullen meer dan 20 miljard objecten geconnecteerd zijn. Met elkaar, maar ook met apps. Het doel: ons leven makkelijker maken. Het Internet of Things, IoT of internet der dingen, verandert ons dagelijks leven. En dat van uw bedrijf.

En u? Welke perspectieven kan IoT u bieden?

Gratis IoT startersgids   Volg onze webinar

Nieuwe bedrijfsmodellen

Er zijn steeds meer toepassingen voor het Internet of Things. We tonen u drie inspirerende voorbeelden over verbeterde bedrijfsprocessen.

Onderhoud van machines

TVH is wereldleider in reserveonderdelen voor logistieke apparatuur en industriële- en landbouwvoertuigen. Het bedrijf kiest resoluut voor IoT: hun machines hebben sensoren die verbonden zijn met het internet.

Alle gegevens worden geanalyseerd door een intelligent IoT-platform. Vervolgens krijgen klanten tips om hun machinegebruik te optimaliseren én het onderhoud ervan optimaal in te plannen.

Eens we de gegevens geanalyseerd hebben, kunnen we onze klanten gericht advies geven.

Kalman Tiboldi, Chief Business Innovation Officer bij TVH

author

Meten vanop afstand

Antargaz levert gas in tanks. Wanneer een gemeenschappelijke tank verschillende huizen verwarmt, ontstaat een klein netwerk van meters. Vroeger kon het lezen van die meters problematisch zijn.

Vandaag zijn die meters uitgerust met sensoren. Via een internetverbinding kan Antargaz nu vanop afstand metingen uitvoeren. Dankzij die IoT-oplossing wordt het beheer eenvoudiger én is de kans op foute facturering kleiner.

24/7 bewaking van kantoorruimtes

Het nieuwe hoofdkantoor van AXA Belgium, gelegen aan het Troonplein in Brussel, telt 6 werkplekken per 10 werknemers. Dat is goed voor het verbruik én het milieu. En die plaatsbesparing is perfect mogelijk: enerzijds door telewerk, anderzijds door de permanente monitoring van het gebouw via IoT en het LoraWAN-netwerk van Proximus.

En niet alleen het gebruik van kantoren en vergaderzalen wordt gescand. Sensoren meten voortdurend de luchtkwaliteit, de temperatuur, de werking van de verwarming, … Zo blijft het comfort van de werknemers gewaarborgd én worden de werkruimtes nauwkeurig beheerd.

En u? Welke perspectieven kan IoT u bieden?

Gratis IoT startersgids   Volg onze webinar

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team