Breng uw gegevens tot leven in het hart van uw evenement

Gepubliceerd op 04/12/2017 in Nieuws

Breng uw gegevens tot leven in het hart van uw evenement

Maar wat is de gemeenschappelijke noemer voor: het proactief beheren van een evenement, het optimaliseren van de werkruimtes en het bevorderen van mobiliteit in de stad. Antwoord: het IoT.

Denk multitechnologisch …

Van de inschrijving van deelnemers tot de debriefing na een evenement: technologie werpt zich in alle fasen op als een echte bondgenoot. “ThinkThings 2017 was voor ons de ideale gelegenheid om de Beacon-technologie, wifi (CMX-gegevens), onze IoT-sensoren (en het LoRaWAN-netwerk), FNC-tags, mobiele gegevens en sms te combineren. Die mix maakt het onder meer mogelijk om een evenement actief te beheren om de ervaring voor de deelnemers en onze partners naar een hoger niveau te tillen”, verduidelijkt Joke Tisaun, Solution Manager bij Proximus.

… en de gegevens komen tot leven

De voordelen van sms-meldingen, microgeolokalisatie van personen, het beheer van de luchtkwaliteit in een ruimte en – waarom niet – het beheer van de hygiëne in de toiletten zullen binnenkort een must zijn voor de evenementensector. “En dat is nog niet alles: het zijn stuk voor stuk meerwaarden die rechtstreeks kunnen worden toegepast op de retailsector bijvoorbeeld. Wie komt vanwaar, wat kopen klanten en welk parcours leggen ze af in de winkel? Het zijn maar enkele vragen die men concreet kan beantwoorden met technologieën toegepast op het IoT. Dat alles uiteraard in combinatie met een doorgedreven gegevensbescherming”, verduidelijkt Joke.

Mobiliteit en nieuwe werkwereld

Een van de concrete toepassingen die tijdens deze dag werd voorgesteld, was Mobit, dat het IoT-systeem gebruikt ten voordele van de deeleconomie en de fietsmobiliteit. “Het IoT bewijst ook als geen ander dat men geen vervoermiddel hoeft te bezitten om mobiel te blijven in de stad”, verklaart Bernard de Groote, CEO van Mobit Belgium. AXA gebruikt het IoT dan weer om zijn nieuwe Smart Office-programma in Brussel te optimaliseren. “De technologieën van Proximus stimuleren de cultuurwijziging die nodig is om een nieuwe werkwereld te creëren”, bevestigt Eric Goethals, Head of Workplace Service North Europe bij Axa Tech.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team