Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Bescherm uw bedrijfsactiviteiten

Gepubliceerd op 01/06/2017 in Innoveren

Bescherm uw bedrijfsactiviteiten

Tegenwoordig lijkt de toegang tot internet in ons land haast even vanzelfsprekend als die tot elektriciteit of water. Maar toch kan het wereldwijde web nog altijd wegvallen, met vaak verstrekkende gevolgen voor uw bedrijfsactiviteiten.

Van het toegankelijk stellen van uw website, over mobiele betalingen tot werken in de cloud: een steeds groter deel van onze cruciale bedrijfsactiviteiten speelt zich online af. Met alle bijbehorende voordelen: het gaat sneller, het is veel efficiënter en dus ook goedkoper. Maar hoe meer bedrijven geheel of gedeeltelijk online werken, hoe groter de impact op de economie als het internet tijdelijk wegvalt of vertraagt.

21,7 miljoen euro

Een recente studie van Deloitte schat dat voor een land met een hoge internetpenetratie – zoals dat in België het geval is – de dagelijkse impact van een tijdelijke internetpanne en alle daaraan verbonden diensten gemiddeld zou oplopen tot 21,7 miljoen euro schade per bevolkingsgroep van 10 miljoen. En met de razendsnelle opkomst van Internet of Things – waarbij machines onderling met elkaar communiceren zonder menselijke tussenkomst – zal dit getal enkel stijgen. Het wegvallen van het internet zal dan overeenkomen met een elektriciteitspanne: alles valt stil.

De business valt stil

Wanneer uw bedrijf zonder internet valt, heeft dit verstrekkende gevolgen voor uw bedrijfsvoering. De meest recente e-mailcijfers uit 2015 hebben aangetoond dat een kantoormedewerker gemiddeld 121 e-mails per dag verstuurt. Maar wegvallend e-mailverkeer is slechts het topje van de ijsberg:

  • Onbereikbare bedrijfstoepassingen zoals voorraadbeheer en boekhouding
  • Onbereikbare webshop
  • Bedrijf onbereikbaar voor klanten, doordat VoIP-telefonie wegvalt
  • Werkvertragingen en gemiste deadlines
  • Overuren om vertragingen te compenseren
  • Ontevreden klanten

Imagoschade

De grootste kost van allemaal blijkt echter
het moeilijkst te berekenen. Wanneer uw bedrijf onbereikbaar is voor consumenten, loopt uw reputatie immers veel schade op. Veel klanten verliezen het vertrouwen in een bedrijf dat meermaals zijn verbinding verliest. Eén keer de verbinding verliezen, is vaak al voldoende om vaste klanten naar uw concurrentie te drijven.

Rampzalig doemscenario
Ondanks deze kosten en risico’s, hebben verrassend genoeg 56% van de bedrijven in de Verenigde Staten en 30% van de Europese bedrijven geen gestructureerde oplossing klaarstaan in geval het noodlot toeslaat. En toch geeft 87% van diezelfde bedrijven aan dat het wegvallen van het internet hun bedrijf zou schaden. 23% van hen omschrijft dit doemscenario zelfs als rampzalig.

Risico spreiden

Net zoals bij een gezonde aandelenportefeuille, is het op het vlak van databeveiliging belangrijk het risico te spreiden. In plaats van bijvoorbeeld uitsluitend in de cloud te werken – of omgekeerd, uitsluitend lokaal – gebruikt u beter een combinatie van lokale opslag en cloud om geen cruciale bedrijfsgegevens te verliezen. Daarnaast zijn er de problemen die wegvallend internet kan veroorzaken. Deze risico’s kunt u opvangen met behulp van een mobiele back-up die automatisch en onmiddellijk geactiveerd wordt van zodra er zich een internetpanne voordoet. Zo bent u gerust dat uw online toegang nooit onderbroken zal worden.

Meer info

Wist u dat u met Mobile Back-up niet hoeft te betalen voor de mobiele data die u verbruikt tijdens een internetpanne? 

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!