Waarom is Software Defined Anything de toekomst van IT?

Gepubliceerd op 13/05/2019 in Tech, tips & trics

Waarom is Software Defined Anything de toekomst van IT?

Software Defined Anything (SDx) zet de functionaliteit van uw IT-infrastructuur centraal: de applicaties, niet de techniek. Hardware en software worden losgetrokken. Uw hardware en infrastructuur worden ondergeschikt aan de functionaliteit.

It’s all about the application

Bij SDx draait alles rond de applicatie. Elke applicatie bestaat uit functionaliteiten die ze van de infrastructuur verwacht en kent de configuraties die ze nodig heeft. Zo wordt het mogelijk om te automatiseren: de nodige omgevingen stemmen zich op basis van policies automatisch af op wat de applicatie nodig heeft. De functionaliteiten en infrastructuur zijn zo niet meer afhankelijk van elkaar.

 1. Dynamische en schaalbare infrastructuur

  Omdat SDx vanuit functionaliteiten vertrekt en beheerd wordt, wordt uw IT-infrastructuur programmeerbaar. Alle infrastructuurcomponenten worden aangestuurd op basis van gedefinieerde policies. Dat maakt uw infrastructuur dynamischer en schaalbaarder, wat u toelaat om flexibeler om te gaan met resources.

 2. Service chaining en policies

  Omdat de intelligentie van de hardware losgekoppeld wordt, kunt u verschillende services in 1 policy combineren. Ook gekend als service chaining. Dat laat u toe om die verschillende services tegelijkertijd te configureren. Voor de componenten hoeft u de nodige configuratie niet meer op voorhand in te stellen. Koppel bijvoorbeeld 10 op zichzelf staande opdrachten in 1 policy zodat u ze allemaal tegelijk kunt uitvoeren.

 3. Automatisering

  Het doel van SDx is automatiseren. Door na te denken over wat u als IT-afdeling wilt bieden, is het mogelijk om te standaardiseren. Zo kunt u verschillende opdrachten inregelen op basis van bijvoorbeeld een gebruikersprofiel of afdelingskenmerken.

 4. Eenvoudiger beheer

  De ontkoppeling van techniek en functionaliteiten betekent dat u maar 1 keer hoeft na te denken over de techniek en daarna alleen functioneel beheer hoeft uit te voeren. Zo wordt uw beheer van de voorkant gemakkelijker. De software neemt ingewikkelde configuraties over. Uw beheerder hoeft enkel op een objectgeoriënteerde manier beschikbare functionaliteiten bij te voegen of te verwijderen.

  Bekijk of uw netwerk klaar is voor de toekomst.

Van reactieve naar creatieve IT-afdeling

Om SDx waar te maken, moet uw IT-afdeling de stap zetten van reactief naar creatief. Dat kan alleen als u de eindgebruiker, zijn hoge verwachtingen en de doelstellingen van uw bedrijf centraal zet. Tegelijk bevordert SDx ook automatisch de creativiteit van uw IT-afdeling. Net omdat het de focus legt op functionaliteit. Dankzij die focus én het policymodel voor uw IT-infrastructuur kunt u reageren op vragen vanuit de business en proactief ideeën aanbrengen.

Software Defined Netwerk  Software Defined Data Center

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts

Blog topics