Bij Nonet gaan HR en cacao hand in hand

Gepubliceerd op 07/06/2018 in Nieuws

Bij Nonet gaan HR en cacao hand in hand

Een goede HR-strategie rust niet enkel op theorieën. Ook creativiteit werpt zijn vruchten af en die creativiteit wordt zelfs beloond met de Proximus People Innovation Award. Wij hadden een gesprek met Claire Nonet, adjunct-directrice van de Groep Jean Nonet en trots op haar HR.

In de eerste plaats een teamzege

22 maart was een fantastische dag voor de Groep Nonet, toen hun naam door de micro weerklonk als winnaar van de Proximus People Innovation Award. Het vervolg van de HRM Night 2018 kreeg een feestelijk tintje voor directrice Claire: “We voelden ons wat klein te midden van de grote ondernemingen in het publiek en hadden nooit gedacht dat ze ons op het podium zouden roepen. Die erkenning is volledig te danken aan onze teams en al onze personeelsleden.”

Binnen zonder kloppen

Jury en publiek waren onder de indruk van het dossier van de Groep. Claire: “Bij ons stellen we alles in het werk om de perfecte match tussen de kandidaat en onze onderneming te vinden. En hoewel mijn deur altijd open staat, heb ik ook permanentieavonden in het leven geroepen zodat iedereen bij mij terecht kan wanneer dat nodig is.”

Onze volgende uitdaging is de implementatie van een interactief smartphonesysteem op werven.

Claire Nonet, adjunct-directrice van de Groep Jean Nonet

De vier REP’R-waarden

In de creatieve HR-enveloppe à la Claire vinden we vier essentiële waarden die aan de basis liggen van de onderneming en haar stakeholders. “Die waarden – Respect, Enthousiasme, Partnerschap en Resultaat – worden samengevat in het acroniem ‘REP’R’ en vormen een garantie op duurzaamheid.”

HR met cacao

Bij de Groep Jean Nonet maken de details het verschil. “Onze werknemers kennen al onze gsm-nummers. We maken er een erezaak van om nooit een verjaardag te vergeten en zorgen ervoor dat de automaat met warme chocolademelk altijd werkt. Een eis van onze werknemers”, legt Claire uit.

De Groep Jean Nonet specialiseert zich sinds 1958 in openbare en private werken en buitenaanleg. De onderneming telt ongeveer 150 werknemers, die samen een geconsolideerde omzet van 30 miljoen euro realiseren.

Claire Nonet is al vijftien jaar actief in de onderneming, samen met haar vier broers en ene zus. Zij legt zich toe op de administratie en het HR-beheer.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team