11 hot jobs in 2025

Gepubliceerd op 15/10/2018 in Inspireren

11 hot jobs in 2025

De digitale transformatie en nieuwe technologie veranderen de arbeidsmarkt. Een overzicht van 11 jobs die in de toekomst belangrijk(er) worden.

 1. VR-coach
  Virtueel team in virtueel kantoor vraagt gespecialiseerde coach: M/V, van vlees en bloed, om personeelsbestand in virtuele realiteit aan te sturen.
 2. Drone-operator
  Als ‘dronemanager’ ziet u toe op de planning en uitvoering van de vluchten in logistiek, wetenschappelijk onderzoek, filmproductie ...
 3. Projectmanager
  Projectmatig werk vervangt de vaste jobs uit het recente verleden. Meer en meer projectmanagers coördineren het geheel en vormen de schakel tussen freelancers.
 4. Technologiefilosoof
  Artificiële intelligentie, machine learning en andere nieuwe technologieën hebben een grote impact op mens en maatschappij. De technologiefilosoof bestudeert de ethiek van het gebruik van bepaalde technologieën.
 5. Cryptofinancieel adviseur
  De lucky few die de skills voor ITsecurity en financieel management op hun cv hebben staan, zullen als cryptofinancieel adviseur portfolio’s van cryptomunten voor particulieren en bedrijven kunnen beheren.
 6. Medisch mentor
  Code rood, een app geeft aan dat uw bloeddruk te hoog is. De sensor piept, u wordt gewaarschuwd maar kunt in 2025 gelukkig rekenen op een medische mentor voor de juiste interpretatie en begeleiding bij de opvolging van uw gezondheid.
 7. Digitale slotenmaker
  De digitalisering heeft ook de slotenmaker bereikt. Wanneer de technologie van het digitale slot faalt, bevrijdt de digitale slotenmaker mensen uit hun benarde positie, voornamelijk hun auto en eigen huis.
 8. Technicus home automation
  Belt u uw elektricien nog als uw licht niet meer uitgaat via uw voice command system? Domotica en IoT behoren tot de standaarduitrusting van een woning. Graag het nummer van een home automation technicus die instaat voor de aansluiting en beveiliging van alle devices.
 9. Persoonlijke productiviteitscoach
  M/V met focus. Automatisering neemt alle repetitieve taken weg. Met de opdrachten die overblijven, maakt de mens het verschil. Maar almaar meer technologie zorgt daarbij voor afleiding, sociale media op kop. De persoonlijke productiviteitscoach zorgt voor de broodnodige focus.
 10. Digitale leerkracht
  De snelle technologische evolutie vraagt continu nieuwe, verscherpte vaardigheden van de hele arbeidsbevolking. Opleidingen, trainingen, tutorials, webinars ... gebeuren meer en meer online.
 11. 3D-printing designers
  Een hamburger, de nieuwste schoenen of protheses: designers voor 3D-printing zijn gegeerd in zowat elke industrie. Het gaat verder dan wisselstukken voor machines alleen ... welke maat hebt u?

Wist je dat creativiteit en niet kennis het belangrijkste zal zijn in toekomstige jobs?

De creatieve economie

Ontdek alles over creatieve economie in het nieuwste Proximus One magazine.

Proximus One Magazine

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One