GreenHouse gebruikt MyProximus-app Technische Assistentie

Gepubliceerd op 09/09/2020 in Klantenverhalen

GreenHouse gebruikt MyProximus-app Technische Assistentie

Sneller en overzichtelijker. Voor Stijn De Snoeck, Facility Manager bij Greenhouse Dienstencheques, zijn dat de voordelen van de applicatie Technische Assistentie in MyProximus bij het oplossen van telefoon- of internet-moeilijkheden.

“U moet weten dat we in elk kantoor een aparte telefooncentrale hebben”, steekt Stijn De Snoeck van wal. Hij is Facility Manager bij Greenhouse DienstenchequesNieuw venster. “Wanneer zich vroeger een probleem voordeed, betekende dit meteen naar de telefoon grijpen. Het probleem of de uit te voeren configuratie werd dan doorgegeven aan de Proximus contactpersoon die dit noteerde in zijn systeem. Daarna werd deze opdracht uitgevoerd door de juiste dienst bij Proximus.”

“Vandaag kan ik dankzij de Technische Assistentie tool die stap simpelweg overslaan. Ik voer direct in het systeem in wat geconfigureerd of verholpen moet worden. Op die manier kan ik sneller aanpassingen of herstellingen laten uitvoeren. Dat is een pak minder tijdrovend, wat in ieders voordeel is.”

“Als het zou voorvallen dat de telefonie of het internet in een van onze kantoren plots niet meer werkt, dan maak ik een case aan”, vervolgt Stijn. “Daarbij is de tool een handig hulpmiddel bij het analyseren van de gegeven situatie. Er wordt dan ook onmiddellijk een lijntest uitgevoerd. Blijkt die goed te functioneren, dan weet ik dat het probleem elders moet opgespoord worden. Zo niet, maak ik verder een case aan waarna Proximus het probleem oplost.”

We hebben 37 kantoren. Het overzicht van alle cases in Technische Assistentie geeft mij professionele rust.

Stijn De Snoeck, Facility Manager bij Greenhouse Dienstencheques

author

Efficiënt overzicht

“In een notendop samengevat zijn tijdwinst en efficiëntie dé grote voordelen van deze tool”, legt Stijn uit. “Je kan het voordeel ervan trouwens niet los zien van de groei die we doorheen de jaren hebben gekend. Een netwerk van 37 kantoren beheren is fundamenteel anders dan wanneer je slechts enkele vestigingen onder je hoede hebt. Dat ik een goed overzicht van het geheel heb is een ander voordeel dat tot mijn professionele rust bijdraagt. In één oogopslag zie ik wat de stand van zaken is bij elke case, wat uiteraard de verdere opvolging faciliteert. Ik kan het alvast iedereen aanbevelen.”

Het gebruik van de tool heeft ook de samenwerking tussen GreenHouse en Proximus een andere invulling gegeven, onderstreept Stijn De Snoeck. “We hebben sowieso een goed contact met onze account manager en de support officer”, zegt hij. “Dat was vroeger ook al het geval. Maar het gebruik van de tool vermijdt dat ik hen systematisch moet storen voor technische configuraties.”

Meer nuttige tools in MyProximus Enterprise

Ook andere tools die Proximus aanbiedt kunnen Stijn overtuigen. “Ik gebruik het facturatiesysteem Invoice insights, maar nog niet de opvolging ervan”, zegt hij. “Hier zal ik mij nog zeker verder in verdiepen. De instellingen van mobiele nummers aanpassen doe ik nu al via Mobiel nummerbeheer.”

“Een van de laatste nieuwe toepassingen die ik zeker in deze corona-tijden veel gebruik is Voice Managed Services. Met de functie Voice Continuity schakel ik de telefooncentrale van een kantoor door naar de hoofdzetel of naar een nummer naar keuze. Met onze huidige configuratie kon dit niet vanop afstand. De tool maakt het nu mogelijk dat Proximus dat voor ons in orde brengt. Als kantoren gesloten waren, kon de telefoon doorgeschakeld worden. En dat is een mogelijkheid die we zullen blijven gebruiken, ook na corona.”

GreenHouseNieuw venster werd in 2003 opgericht en geldt als een van de pioniers in de sector van de dienstencheques. Inmiddels groeide het bedrijf uit tot een netwerk van 37 kantoren, verspreid over heel Vlaanderen. “Deze dekking is erg belangrijk”, benadrukt Facility Manager Stijn. “Op die manier maken we het immers mogelijk dat iedereen bij hem in de buurt op de diensten van een poetshulp beroep kan doen.”

“Facility is een huis met vele kamers”, legt Stijn De Snoeck uit. “Concreet betekent dat voor mij dat ik de verantwoordelijkheid draag voor alle kantoren, de infrastructuur en alles wat daar bij kijken komt. Dus ook alles wat betrekking heeft op IT en Telecom valt binnen mijn bevoegdheden. Precies door deze brede waaier die me toevertrouwd werd, is efficiëntie iets waar ik erg veel belang aan hecht. Hoe minder tijd je in één opdracht stopt, des te meer tijd je over hebt om je van andere taken te kwijten.”

Meer klantenverhalen over Technische assistentie

  • Voor Cindy Cuypers, IT-medewerker bij Brabhold, zorgt Technische Assistentie voor een betere werksfeer. Lees haar interview.
  • Ook Céline Gielis, ICT-consultant van de Federale Politie is fan van Technische Assistentie. Lees haar interview.

Meer info over Technische Assistentie in MyProximus Enterprise?

Ontdek de mogelijkheden

Wat zijn de meest gebruikte functies in Technische Assistentie?

Ontdek het overzicht

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One