×
×

Goed rapport voor virtualisatie

Gepubliceerd op 04/03/2015 in Klantenverhalen

Goed rapport voor virtualisatie

Voor de studenten die een opleiding volgen aan de International School of Brussels (ISB) is een professionele ICT-infrastructuur onmisbaar. Om een oplossing te vinden voor het veeleisende onderhoud en beheer van de on-premise installatie besloot de school over te stappen naar Cloud vContainer. ICT-partner Userfull begeleidde het project.

Met meer dan 1.500 studenten kent ISB een bruisende campus en een even intensief internetgebruik. Dagelijks loggen studenten in op het portaal om hun uurroosters of de laatste slideshows te downloaden. Naast de studenten maken de medewerkers van ISB gebruik van de beheerapplicaties. Niet minder dan 234 faculteitsmedewerkers en 54 leerkrachten hebben toegang tot het systeem, soms zelfs van thuis uit. Voor de technische ondersteuning van het platform had het ICT-team van ISB doorheen de jaren een impressionante ICT-infrastructuur uitgebouwd. De performante infrastructuur had niettemin enkele pijnpunten, vooral op het beheerniveau. Het onderhoud van de lokale servers was een fulltime job geworden en er waren veel – al dan niet verdoken – kosten. Bovendien bleken de back-up- en continuïteitsplannen een loodzware verantwoordelijkheid.

Userfull als partner
Met ICT-partner Userfull werd gezocht naar een efficiënte IaaS-oplossing. Douglas Stone, IT Director bij ISB: “Aangezien we al internettoegang hadden via Proximus, was een overstap naar een cloudoplossing van Proximus een logische stap. Voor het vertalen van onze vragen en vereisten in een geschikte oplossing deden we een beroep op Userfull.” Als adviseur en begeleider faciliteerde Userfull de communicatie tussen beide partijen. Ook de technische aspecten leidde Userfull in goede banen. Er werd een architectuur ontworpen die een antwoord bood voor zowel de overdracht van data en applicaties als voor het internetverkeer. De verschillende applicaties van ISB werden stapsgewijs overgebracht naar de cloudomgeving van Proximus.

De virtualisering van de on-premise installatie naar de cloudomgeving verliep met name in drie grote fases. De eerste stap bestond uit het ontwerp van de netwerkarchitectuur met het oog op een naadloze migratie. Vervolgens was er aandacht voor de configuratie van de verschillende netwerken van ISB. In een derde fase werd Cloud vContainer geconfigureerd volgens de noden van ISB zodat de overgang van de applicaties en netwerktoestellen van start kon gaan.

Tevreden met het resultaat
Vooraleer de overgang gefinaliseerd kon worden, werden de applicaties uiteraard onderworpen aan verschillende tests in de nieuwe cloudomgeving. Zodra alle applicaties efficiënt draaiden in de cloud, werden de on-premise applicaties verwijderd van de lokale servers. Volgens Douglas Stone werd het IT-team van ISB door het project gevoelig ontlast: “Zaken zoals airco en elektriciteit, licentiebeheer en hardware-onderhoud van het serverpark vallen niet langer onder hun verantwoordelijkheid. Daar zijn we blij om. Verder is uit een ROI-analyse gebleken dat een overgang naar de cloud op lange termijn financieel positief is. Overstappen naar de cloud was dus zeker de juiste keuze. En we hadden het project niet kunnen starten of voltooien zonder de inbreng van Userfull.”

Pluspunten
  • Kostenbesparing
  • ICT-team ISB kan focussen op kerntaken

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!