GoodPlanet Belgium werkt efficiënter in de cloud

Gepubliceerd op 04/01/2017 in Klantenverhalen

GoodPlanet Belgium werkt efficiënter in de cloud

De Belgische vzw GoodPlanet maakt deel uit van een internationale netwerk opgericht door fotograaf Yann Arthus-Bertrand. Jaarlijks inspireert de vzw meer dan 300.000 Belgische jongeren rond duurzaamheidsthema’s. Dat vraagt om een strakke organisatie.

“Onze organisatie verliep tot voor kort niet al te vlot”, geeft Peter Hulpiau van GoodPlanet toe. “We werken met vijftig vaste medewerkers en tientallen vrijwilligers. Vaak bestonden er verschillende versies van eenzelfde document op verschillende computers. Dus wilden we overstappen naar een systeem in de cloud, waar alles gecentraliseerd zit. Daarom werden we in contact gebracht met de firma IT-Care. Die installeerde Office 365 van Microsoft, een verzameling van internetdiensten vergelijkbaar met het kantoorpakket Microsoft Office.”

Soepel en foutloos werken

Peter Hulpiau is erg tevreden over de samenwerking. “Het was natuurlijk mooi meegenomen dat we konden genieten van het non profit-tarief dat Microsoft organisaties als de onze aanbiedt. Maar bovenal werken we nu veel efficiënter.

Alles wat door meerdere mensen bewerkt moet worden, gaat nu naar de cloud. Iedereen kan op elk moment alle documenten raadplegen, en iedereen is zeker dat hij op dezelfde versie werkt.

Ook onze facturatie verloopt via de cloud, waardoor onkosten sneller ingevoerd en uitbetaald worden. Het werkt gewoon veel makkelijker. Bovendien kunnen we hierdoor ook veel soepeler omgaan met thuiswerkregelingen.”

Vind onze oplossingen in de cloud

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief