Glasvezel van Proximus: 5 voordelen voor uw bedrijf

door One magazineOplossingen03/06/2017

Glasvezel van Proximus: 5 voordelen voor uw bedrijf

Comments

Proximus is al een tijd glasvezelverbindingen aan het uitrollen bij ondernemingen en op bedrijventerreinen. Glasvezel is vandaag de dag immers niet meer weg te denken. Tania Defraine en Nicolas Viane van de Proximus’ Enterprise Business Unit belichten voor u 5 van de grootste voordelen van deze nieuwste technologie.

5 voordelen van glasvezel van Proximus
 1. De enige oplossing voor de exponentieel groeiende nood aan bandbreedte

  “De bandbreedte via glasvezel is een veelvoud van die van koperdraad”, verduidelijkt Tania Defraine. “Momenteel verdubbelt het verbruik van data in België ongeveer elk jaar. Vanaf 2020 zal het verbruik elk jaar verachtvoudigen.” Met glasvezel is er genoeg bandbreedte voor alle toepassingen (internet, telefonie en videoconferencing).

 2. Stabiel, kwaliteitsvol en snel

  “Een groot voordeel daarbij is dat de latency veel lager is, en de gegevens zo goed als zonder vertraging worden doorgestuurd. Voor telefoongesprekken en videoconferencing geeft dat zeer stabiele verbindingen en uitzonderlijk goede beeld- en geluidskwaliteit”, volgens Tania Defraine.

 3. Bandbreedte aanpasbaar aan uw behoeften

  Met glasvezel kunnen we de bandbreedte aanpassen aan de vraag van de klant. Tania Defraine: “Ons aanbod gaat van 2MB tot 10GB per seconde. U begint bijvoorbeeld  met 10MB, maar stapt over op pakweg 100MB als die nood er is. Voor ons is dat gewoon een kwestie van het kraantje verder open te draaien.”

 4. Nóg meer voordelen van de cloud

  Dankzij glasvezel beschikken ondernemingen met deze technologie nu over de voordelen van de cloud. “Glasvezel voorziet in symmetrische up- en downloadsnelheden”, verduidelijkt Tania Defraine. “Zo gaat uploaden even snel als downloaden. De cloudervaring wordt daardoor een stuk beter.”

 5. Een nieuwe kijk op werk en op de cloud

  “De digitale transformatie zorgt voor een compleet nieuw denken rond telewerken en cloudtoepassingen”, bevestigt Nicolas Viane. “In ondernemingen verwachten medewerkers gewoon dat hun werkgever mee is.”

Case per case

Proximus heeft al op zo’n 5.500 sites glasvezel geïnstalleerd. “Ook bedrijven die buiten die sites gevestigd zijn, kunnen al glasvezel aanvragen”, onderstreept Tania Defraine. “We bekijken case per case wat mogelijk is en stellen een aanbod op maat voor.”

Samenvatting: de 5 grote pluspunten van glasvezel
 • Heel grote bandbreedte en heel snelle up- en downloadsnelheid
 • Zeer zwakke latency
 • Aanpasbare bandbreedte
 • Symmetrische of asymmetrische verbindingen mogelijk
 • Vermenigvuldiging van de mogelijkheden voor telewerk en cloudtoepassingen
Haal ook glasvezel (en álle voordelen) naar uw bedrijf
Lees andere artikels

Glasvezel: dé oplossing voor meer bandbreedte en meer data

Glasvezel tot in uw bedrijf

Meer nieuws over:

 • fiber

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons