“Fietsen laat mij toe volledig te deconnecteren”

Gepubliceerd op 29/04/2016 in Inspireren

“Fietsen laat mij toe volledig te deconnecteren”

Dat nieuwe perspectieven uw onderneming ten goede komen, staat buiten kijf. Maar waar vindt u die? In elke editie van Perspectief vertelt een ondernemer hoe en waar hij of zij tot nieuwe inzichten komt. In deze editie laten we Geert Noels aan het woord over zijn passie voor fietsen.

“Ik ben al mijn hele leven passioneel bezig met sport. Ik heb zowat alle algemene sporten op wielen en alle sporten in de natuur eens beoefend. Uiteindelijk ben ik blijven hangen bij skiën, wandelen en fietsen. Adrenalinesporten zijn niets voor mij, ik zoek niet graag kicks op. Voetbal heb ik wel geprobeerd, maar ik heb er een paar zware kwetsuren opgelopen en dat is ook niet de bedoeling. In de fietssport zijn er weinig blessures, als je natuurlijk de valpartijen kan vermijden.

Tegenwoordig probeer ik zo’n 10 uur per week te fietsen. Dat lukt me niet elke keer, maar op jaarbasis kom ik toch telkens weer uit op 400 tot 600 uur. Als je dan weet dat een Belg gemiddeld 14 uur per week tv kijkt, dan ben ik toch erg tevreden met dat resultaat. Mensen die beweren dat ze geen tijd hebben om te sporten, zitten met een diepgaander probleem. Iemand die 13 uur per dag werkt, is niet productiever dan iemand die 10 uur per dag werkt en twee uurtjes sport, wel integendeel.

Fietsen is een ideale sport. Je hersenen halen er meer zuurstof uit. Als je fietst, kan je niet met iets anders bezig zijn. Je bent alleen in je hoofd. Het laat je toe volledig te deconnecteren. Daardoor ben je achteraf veel productiever. Ik zeg bijvoorbeeld altijd dat ik mijn boek ‘Econoshock’ op de fiets heb geschreven. Je moet dat natuurlijk niet letterlijk nemen, maar ik heb wel de hele structuur van het boek in mijn hoofd opgebouwd terwijl ik aan het fietsen was.”

Wie is Geert Noels?
  • Ondernemer en macro-econoom
  • Founder van vermogensbeheerder Econopolis

Auteur van Econoshock en Econoshock 2.0

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief