Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Vier nieuwe zones met trajectcontrole op gewestwegen

Gepubliceerd op 23/07/2015 in Tech, tips & trics

Vier nieuwe zones met trajectcontrole op gewestwegen

ANPR-camera’s (slimme camera’s met nummerplaatherkenning) zijn vandaag onmisbaar in de strijd tegen verkeersonveiligheid. Recent werd het licht op groen gezet voor ANPR-trajectcontrole op vier gevaarlijke gewestwegen.

Het aantal doden op Vlaamse gewestwegen lag vorig jaar vier keer hoger dan op de snelwegen. Er moet dus meer worden geïnvesteerd in verkeersveiligheid op gewestwegen, onder meer via trajectcontrole. Dit systeem is eerlijker dan flitspalen, want het meet de gemiddelde snelheid. Bovendien wijzen studies uit dat het veiliger is.

Concreet zijn vier nieuwe projecten gepland op de gewestwegen R13 in Turnhout, N18 in Balen, N126 in Geel en N42 in Oosterzele, samen goed voor 10,8 km weg. Deze locaties staan bovenaan de ranglijst van verkeersongevallen met doden en zwaargewonden, waarbij al te vaak zwakke weggebruikers betrokken zijn. Begin 2016 kunnen de eerste snelheidsduivels worden beboet.

Kant-en-klare oplossing
Geïnteresseerde lokale besturen kunnen terecht bij de opdrachtencentrale van het Agentschap Wegen en Verkeer voor de opzet van ANPR-projecten. Een draaiboek met verschillende scenario’s van investering tot onderhoud ligt klaar zodat de opstart vlot kan verlopen. Proximus en zijn partners zijn aangesteld als opdrachtencentrale en zorgen voor de levering van een ANPR-totaaloplossing. Ondertussen werden in België al 187 sites met ANPR uitgerust. Voor 2016 staan er 150 projecten op stapel.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!