Truckmeister: snel, veilig en efficiënt rond de haven van Zeebrugge

Gepubliceerd op 25/10/2019 in Klantenverhalen

Truckmeister: snel, veilig en efficiënt rond de haven van Zeebrugge

In april lanceerde Be-Mobile ‘Truckmeister’, een smartphone-app die vrachtwagenchauffeurs helpt om snel, maar ook in alle veiligheid hun weg te vinden in en rond een havengebied.

Gigantische goederenhaven

De haven van Zeebrugge is met een totale jaarlijkse goederenoverslag van ruim 40 miljoen ton een voorname roll-on/roll-off- en diepzeecontainerhaven. Met jaarlijks 2,8 miljoen wagens die via Zeebrugge vervoerd worden, is het zelfs een van de grootste autohavens ter wereld. Het verdere transport van al die goederen met vrachtwagens brengt uiteraard heel wat verkeersstromen met zich mee. Om die stromen zo snel en zo efficiënt mogelijk, maar ook zo veilig mogelijk te verwerken, investeerde het havenbestuur in het gebruik van de Be-Mobile-app Truckmeister door o.a. dataplatformen ter beschikking te stellen.

Ontdek in de video Truckmeister, de smartphone app die vrachtwagenchauffeurs helpt snel en veilig hun weg te vinden in en rond de haven. De haven van Zeebrugge nam als eerste deze app in gebruik.

Een digitale app optimaliseert en vergemakkelijkt de logistieke operatie.

- Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van de haven van Zeebrugge

Efficiënter werken

“In ons kleine land is er geen maatschappelijk draagvlak om nog grote, bijkomende infrastructuur te bouwen”, zegt gedelegeerd bestuurder Joachim Coens van de haven van Zeebrugge. “We moeten dus efficiënter werken met de infrastructuur die we al hebben. Een digitale app kan daarbij helpen. Het vergemakkelijkt en optimaliseert ook heel de logistieke operatie. Een truck die verloren rijdt in een klein dorpje bij de haven… dat zijn zaken die we willen vermijden.”

Beste, actuele routes

Met de Truckmeister-app krijgen vrachtwagenchauffeurs een compleet zicht op de haven en hoe ze deze zo goed mogelijk kunnen bereiken. Elke terminal is in kaart gebracht waardoor de bestuurders gemakkelijk de weg vinden naar hun bestemming. De app stelt de beste routes voor, gebaseerd op actuele verkeersinformatie en voorziet de chauffeur van cruciale informatie, bijvoorbeeld over bruggen die open of gesloten zijn. Ook vertragingen, ongevallen, snelheidscontroles en files worden via de app meegegeven, net als de beperkingen op sommige wegen inzake hoogte of gewicht.

Daarnaast kunnen de dispatchers via Truckmeister sms’en, waarschuwingen en zelfs routeringsadvies naar de vrachtwagens sturen, en dit in meerdere talen. Tot slot krijgen ook de terminals de geschatte aankomsttijd van de vrachtwagens door, voor de havens en bedrijven één van de belangrijkste features. Zijn ze te vroeg of te laat en is er geen slot beschikbaar, dan worden ze automatisch naar een wachtparking geleid.

Met de Truckmeister-app krijgen vrachtwagenchauffeurs een compleet zicht op de haven en hoe ze deze zo goed mogelijk kunnen bereiken.

Slimme mobiliteitsoplossing

Truckmeister werd gemaakt door Be-Mobile, een Proximus Accelerators en gespecialiseerd in slimme mobiliteitsoplossingen. “Truckmeister zorgt voor een vlottere, veiligere en meer comfortabele rit voor de bestuurder. Het geeft mee vorm aan een efficiënter logistiek proces en betekent minder overlast voor de omwonenden”, zegt Gerd Nees, Director Logistics & Tolling bij Be-Mobile. “Om met Truckmeister te werken, hoeft de chauffeur zelfs zijn blik niet meer van de weg af te wenden: elke waarschuwing wordt luidop voorgelezen en dat niet alleen in het Nederlands of Frans, maar ook in het Engels, Duits, Russisch, Bulgaars, Pools of Hongaars.”

6 voordelen van Truckmeister

  1. Navigatie naar de terminal
  2. Vrachtwagenparameters
  3. Communicatie met de dispatcher
  4. Realtime-verkeersinformatie
  5. Verhoogde veiligheid en meer comfort voor de bestuurder
  6. Beschikbaar in verschillende talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Russisch, Bulgaars, Pools en Hongaars.

De Truckmeister-app helpt vrachtwagenchauffeurs veilig en snel op hun bestemming.

Download de Truckmeister-app

Be-Mobile

Geavanceerde oplossingen die gebruikmaken van synergieën met andere mobiliteitsmodellen zoals elektronische tolheffing, verkeersmanagement, smart parking, fleetmanagement en intelligente transportsystemen.

www.be-mobile.com

Be-Mobile is ook een van de drijvende krachten achter CITRUS. CITRUS is een project van Belgische bedrijven en Vlaamse overheidsinstanties om het transportnetwerk veiliger en duurzamer te maken.

Lees er alles over

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One