×
×

Innovatief ondernemen

Gepubliceerd op 06/05/2016 in Inspireren

Innovatief ondernemen

Wist u dat 80% van de Belgische industriezones al toegang heeft tot glasvezel, evenals heel wat bedrijven buiten die zones? Glasvezel is de toekomst: bedrijven die gebruik maken van innovatieve netwerken zoals glasvezel kunnen hun productiviteit met 10% verbeteren en een permanent hoog serviceniveau aan hun klanten bieden. Ontdek hier hoe u uw bedrijf klaar maakt voor morgen.

Glasvezel bestaat uit haarfijne glasdraadjes waarop laserlicht aan- en uitgeschakeld wordt. Vergelijk het met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn, maar dan oneindig sneller en doeltreffender: 300.000 km/sec. Dat maakt glasvezel aanzienlijk sneller dan welk ander netwerk dan ook. 

Verbeterde continuïteit

Uw activiteiten mogen niet in het gedrang komen en glasvezel draagt daar in belangrijke mate toe bij. De snelle glasvezelverbinding maakt het werken met bedrijfsapplicaties vanop afstand (bv. in de cloud) nog vlotter. Bovendien blijft uw internetlijn of datanetwerk zelfs bij een stroompanne van 48 uur toegankelijk. En u loopt geen veiligheidsrisico’s: glasvezel is van nature veilig. U heeft de zekerheid dat uw lijnen niet afgetapt kunnen worden. 

Verbeterde efficiëntie

De komende jaren zal het digitale verbruik binnen uw bedrijf nog toenemen. U gebruikt steeds meer applicaties en toestellen. Uw administratie gaat misschien geheel of gedeeltelijk online afgehandeld worden. Uw medewerkers gaan vaker van thuis uit of onderweg werken en via videocall contact maken met de collega’s. En uw verkopers moeten steeds vaker in real time grote bestanden doorsturen of verkoopsinfo consulteren bij een klant of prospect. Glasvezel is een technologie waar snelheid en bandbreedte flexibel kunnen meegroeien met de noden van uw bedrijf. 

Verbeterde klantentevredenheid

Ook de klant zelf wordt alsmaar digitaler, waardoor de snelheid van uw website, uw reservatiesysteem of uw webshop van cruciaal belang zijn geworden. Een glasvezelnetwerk garandeert u permanent de hoogste snelheid, ook tijdens piekuren. Bovendien kiest u met glasvezel voor innovatief ondernemen. U kunt dromen van nieuwe online diensten, nieuwe manieren van digitaal communiceren met uw klanten en nieuwe businessmodellen. Volvo Cars rekent bijvoorbeeld op glasvezel om met hun Volvo Personal Service een nieuwe aanpak voor gepersonaliseerde onderhoudsbeurten te lanceren. De auto- en klantengegevens, en info over de software programmatie worden online opgevraagd om het onderhoud van de wagen zeer kort en efficiënt aan te pakken, terwijl de klant plaatsneemt in een rustige lounge met wifi-toegang.

Glasvezel voor uw bedrijf

Proximus heeft al 21.000 km glasvezel geplaatst. Als uw bedrijf niet tot de 80% van de industriezones behoort waar Proximus al glasvezel heeft geïnstalleerd, bestaat de kans dat grondwerken noodzakelijk zullen zijn. Proximus zal u steeds contacteren als er werken van start gaan. Om uw bedrijf met glasvezel te verbinden doet Proximus er alles aan om uw migratie feilloos te laten verlopen, zonder onderbreking van uw kritische werkapplicaties. Bovendien garanderen we u in ons Service Level Agreement een proactieve monitoring van de infrastructuur en de 24/7 beschikbaarheid van een professionele helpdesk. 

Meer info? 

Wilt u vandaag al uw productiviteit verhogen met glasvezel, of hebt u vragen over deze nieuwe technologie? Neem dan contact op met uw accountmanager. Wilt u weten of glasvezel in uw buurt beschikbaar is? 

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!