Sneller gamen in de cafés van Outpost dankzij fiber

Gepubliceerd op 07/02/2022 in Klantenverhalen

Outpost baat drie cyber- en game-cafés uit in Antwerpen, Brussel en Gent. Voor hen is een snelle, stabiele internetverbinding een absolute levenslijn, zegt IT-verantwoordelijke Willy Geerts.

Sneller gamen in de cafés van Outpost dankzij fiber

In de cafés van Outpost zitten op elk moment van de dag heel wat mensen tegelijkertijd te gamen en te surfen. “We moeten dus genoeg bandbreedte hebben om al die klanten een optimale ervaring aan te bieden”, zegt Willy Geerts. “Met Fiber lukt dat prima.”

Fiber voorziet genoeg bandbreedte om al onze klanten een optimale ervaring aan te bieden. En ook de hoge uploadsnelheid is belangrijk.

Willy Geerts, IT-verantwoordelijke bij Outpost Gamecenters

Outpost ging al doorheen verschillende verbindingstechnologieën en past zijn keuze aan, aan de behoefte. “We hebben al koper gehad, VDSL, kabel … Als ons cliënteel aangroeit, moeten we vaak ook naar een nieuwe technologie op zoek. En we kiezen dan altijd voor de meest performante. Met fiber zitten we voorlopig wel goed.”

In het Outpost-kantoor in Antwerpen werd gekozen voor een fiberlijn met 500 megabits upload én download. “Die hoge uploadsnelheid is belangrijk omdat we de “images” of code van de videogames lokaal aanmaken in elke vestiging, Brussel of Gent, via remote”, legt Geerts uit. “Vroeger deden we dat via een Content Delivery Network. Eerst van Antwerpen naar het CDN en van daaruit naar Brussel en Gent. Dat zorgt dat zowel de kost van de infrastructuur als de werkuren drastisch dalen.”

Outpost baat al sinds 1997 gaming- en internetcafés uit in Vlaanderen. Naast een ontmoetingsplaats voor videogame-adepten, is het ook een pleisterplaats voor liefhebbers van board- en fantasy-games.

Een deel van de 24 winkelpunten van bakkerij Vangrootloon staan via fiber in verbinding met de hoofdzetel. Zo behouden ze het overzicht over de performantie van de connecties.

Lees hier hun klantenverhaal

Bent u geïnteresseerd in de technologie van de toekomst? Bespreek met een expert de mogelijkheden om uw organisatie op fiber aan te sluiten, of bekijk meteen de beschikbaarheid van fiber in uw buurt.

Meer informatie over fiber

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One