Fiber maakt de interconnectie van Hygea's 25 sites mogelijk

Gepubliceerd op 08/06/2022 in Klantenverhalen

Fiber maakt de interconnectie van Hygea's 25 sites mogelijk

Richard Mikut, verantwoordelijke IT-ontwikkeling bij Hygea, is blij met de aanleg van fiber. Naast de voordelen van snelheid en connectiviteit kan hij, indien nodig, overal gemakkelijk op afstand ingrijpen.

In het geval van Hygea, de intercommunale voor milieubeheer van de regio Bergen-Borinage-Centrum, heeft fiber vooral de traagheid opgelost die op bepaalde sites een probleem vormde. De technologie heeft ook andere mogelijkheden geopend, waaronder de delokalisatie van diensten en servers. En dat werk is nog niet voltooid.

"De interconnectie tussen de verschillende sites zal het mogelijk maken om in de toekomst VoIP-telefonie te ontwikkelen. Ons werk zal vloeiender verlopen en we zullen beter bereikbaar zijn. De snelle verbinding zal het gemakkelijker maken om in te grijpen. En de burger zal nieuwe mogelijkheden zien, nieuwe diensten", zegt Richard Mikut, verantwoordelijke IT-ontwikkeling bij de intercommunale voor milieubeheer Hygea.

Fiber bespaart tijd, verplaatsingen en is goed voor de planeet!

Richard Mikut, verantwoordelijke IT-ontwikkeling bij Hygea

Sinds fiber zijn de 25 sites onderling met elkaar verbonden, waardoor de administratieve en operationele taken die het dagelijkse werk van honderd mensen beïnvloeden, kunnen worden geoptimaliseerd. Ook de burgers genieten rechtstreeks van de voordelen.

"Voorheen hadden we geen overzicht over de apparatuur op afstand, met als gevolg dat ingrijpen moeilijk of onmogelijk was. Als er iets vastloopt op de recyclageparken bijvoorbeeld, moeten we snel ingrijpen om de flow niet te blokkeren. Fiber bespaart tijd, verplaatsingen en is goed voor de planeet!”

Richard Mikut is verantwoordelijk voor de ICT bij Hygea, de intercommunale voor milieubeheer van 24 gemeenten in de regio Bergen-Borinage-Centrum.

“Tijdens de coronapandemie is fiber bijzonder goed van pas gekomen om thuiswerk te faciliteren”, vertelt Dirk Van Den Broeck, project manager bij Belloy Elektrotechniek.

Lees hun klantenverhaal

Bent u geïnteresseerd in de technologie van de toekomst? Bespreek met een expert de mogelijkheden om uw organisatie op fiber aan te sluiten, of bekijk meteen de beschikbaarheid van fiber in uw buurt.

Meer informatie over fiber

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One