Nicolas Steisel (EXKi) leest werkelijk alles wat hij over duurzaamheid kan vinden

Gepubliceerd op 19/11/2019 in Inspireren

Nicolas Steisel (EXKi) leest werkelijk alles wat hij over duurzaamheid kan vinden

Samen met zijn vennoot Frédéric Rouvez is Nicolas Steisel de drijvende kracht achter de gezonde fastfoodketen EXKi. Het had echter niet veel gescheeld, of Steisel had een heel ander leven geleid.

“Als men me voor het aanvangen van mijn studies niet had gewaarschuwd dat de landbouw een erg risicovolle sector was, dan was ik nu ongetwijfeld een boer geweest. Iedereen zou een beetje landbouwer moeten zijn. In zijn tuin, maar ook binnen voor wie geen tuin heeft. Ik noem dat ‘microlandbouw nul kilometer’. Dat zou zoveel duurzamer zijn.”

“Duurzaamheid in de brede zin van het woord is een van mijn andere grote intellectuele interesses. De klimaatverandering, het verlies van onze biodiversiteit, de uitdagingen rond drinkbaar water, … Ik lees werkelijk alles wat ik over die onderwerpen kan vinden. Maar hoe meer ik erover lees, hoe minder ik er jammer genoeg van begrijp. Het is immers met werkelijk alles verbonden. Net omdat het zo ingewikkeld is, creëert het waarschijnlijk zoveel spanningen in onze maatschappij.”

“Ik ben ervan overtuigd dat ondernemers hier een grote rol in te spelen hebben. Ik ben het dan ook oneens met hardline liberalen die beweren dat een onderneming zich enkel op winst moet richten. We kunnen echt een verschil maken, en dus zijn we het aan onszelf verplicht om dat ook te doen.”

Wie is Nicolas Steisel

  • 55 jaar
  • Co-founder en CEO van EXKi
  • Diploma commercieel ingenieur aan de Solvay Business School
  • Amateur-tuinier

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief