Enterprise Mobility Management (EMM): voorkom lekken van uw bedrijfsgegevens

Gepubliceerd op 26/10/2018 in Nieuws

Enterprise Mobility Management (EMM): voorkom lekken van uw bedrijfsgegevens

Is uw organisatie helemaal mee met het nieuwe werken? Dan gebruikt u vast mobiele toestellen en bewaart u uw bedrijfsgegevens in de cloud. Maar wist u dat zulke technologieën het risico op cyberbedreigingen en lekken van bedrijfsgegevens vergroten?

In onze startersgids vindt u alles dat u moet weten om een succesvolle en veilige Enterprise mobility-strategie op te bouwen.

Mobiel werken : zijn uw bedrijfsgegevens beveiligd?

Mobiel werken: handig, maar risicovol!

Werkt uw organisatie vandaag mobieler dan pakweg tien jaar geleden? U bent niet alleen: steeds meer bedrijven kiezen bewust voor mobiele toestellen en werken in de cloud. Dat is goed voor flexibiliteit én productiviteit. Het enige nadeel: u geeft voor een stuk de controle op over uw bedrijfsgegevens.

De kleinste menselijke fout kan nu een gegevenslek veroorzaken. Denk maar aan verbinding met een onveilig wifinetwerk of een schadelijke bijlage van een e-mail. Bovendien focussen hackers meer en meer op mobiele toestellen om gegevens te onderscheppen.

Het is dus belangrijk om uw organisatie zo goed mogelijk te beschermen tegen digitaal onheil. Maar hoe dan? Het antwoord telt drie letters: EMM. Goed Enterprise Mobility Management zorgt namelijk voor controle en beveiliging over álle mobiele toestellen en gegevens.

Baas over mobiele toestellen en gegevens

Hoe begint u aan EMM? MobileIron is een goed voorbeeld van toegankelijke software waarmee u makkelijk EMM-tools toevoegt aan uw toestellen. Zulke tools kunnen ...

  • Gegevensoverdracht tussen toestellen en back-end versleutelen: zo maakt u gegevens onleesbaar voor derden
  • Kwaadwillige apps detecteren en bedreigingen opsporen
  • Uw systeem enkel toegankelijk maken voor specifieke toestellen en apps
  • Onveilige wifinetwerken, phishing-berichten of ander bedrog herkennen en tegenhouden
  • Toestellen traceren en gegevens blokkeren of verwijderen
  • Single Sign On voorzien: zo loggen uw medewerkers overal in met één goed beveiligde login

Voorkom fout gebruik

Heeft u controle over uw toestellen? Dan bent u klaar om nog een stapje verder te gaan. U gaat het gebruik van toestellen en apps in goede banen leiden. Dat kan voor een stuk met policies, maar de juiste software kan correct gedrag ook opleggen. Zo zorgt u er met slimme EMM-tools voor dat u:

  • De verspreiding van bestanden en gegevens controleert en limiteert (bijvoorbeeld door copy-paste tussen bepaalde apps te verbieden)
  • Bedrijfsgegevens scheidt van privégegevens: zo worden confidentiële documenten bij diefstal verwijderd, maar vakantiefoto’s niet
  • Websites en apps monitort en schadelijke elementen herkent en blokkeert

Ook met een gerust hart mobiel werken?

Om zonder problemen mobieler te werken, heeft uw organisatie goede strategieën en technologieën nodig. Hoe u daaraan begint? Ten eerste met onze online Test. U begrijpt de uitdagingen van mobiel werken én u ontdekt hoe u uw bedrijfsgegevens beveiligt. Daarna leest u onze startergids wat de volgende stappen zijn voor een succesvolle Enterprise-mobility strategie.

Een andere oplossing: schakel een specialist als Proximus in. Samen met een Proximus Enterprise Partner uit uw buurt begeleiden wij uw organisatie bij de omschakeling naar een mobielere manier van werken. Zo bent u er écht zeker van dat u veilig mobiel werkt.

In onze startersgids vindt u alles dat u moet weten om een succesvolle en veilige Enterprise mobility-strategie op te bouwen.

Mobiel werken : zijn uw bedrijfsgegevens beveiligd?

Mobile Threat Detection & Protection

Er zijn 11.6 miljard geconnecteerde mobiele toestellen in de wereld en slechts 7.8 miljard mensen waardoor de focus van criminelen hier logischerwijs naar toegaat. Deze toestellen worden een verlengstuk van ons persoonlijk leven: foto’s van dierbaren en vakanties, bankverrichtingen via apps, klantenkaarten. Voor het bedrijfsleven gebruiken we smartphones om bedrijfgegevens te raadplegen zoals e-mail, documenten, loonfiches en zelfs als token voor Multi-Factor Authentication. Toch worden smartphones in vergelijking met computers en andere hardware veel minder of zelfs niet beschermd. Hier kan MTD een oplossing bieden door te beschermen tegen malware, phishing, malicious apps en netwerkaanvallen.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team