Elke Jeurissen: “Ervaringen met elkaar delen werkt versterkend”

Gepubliceerd op 22/12/2016 in Inspireren

Elke Jeurissen: “Ervaringen met elkaar delen werkt versterkend”

Dat nieuwe perspectieven uw onderneming ten goede komen, staat buiten kijf. Maar waar vindt u die? In deze editie ontdekt u de inspiratiebronnen van Elke Jeurissen, managing partner bij Glassroots en de straffe madam achter de Straffe Madammenclub.

“Drieënhalf jaar geleden heb ik de Straffe Madammenclub opgericht vanuit het besef dat er wel veel vrouwelijk talent aanwezig is in de bedrijfswereld, de politiek, de kunst- en de academische wereld, maar dat die vrouwen ook een aanleg hebben om zich te verstoppen. Wist je bijvoorbeeld dat amper 25% van de experts die aan bod komen in nieuwsprogramma’s vrouwen zijn, of maar 15% van de sprekers op congrespodia? 

Met de Straffe Madammenclub wil ik vrouwen zichtbaarder maken. Maandelijks organiseer ik bijvoorbeeld een netwerkevenement met een vrouwelijke spreker. Ik merk dat ik daar zelf veel energie uithaal. Ervaringen met elkaar delen, dat werkt versterkend. De sterkte vinden om wel in te gaan op de vraag voor dat interview of om op dat congres te spreken. Om wel voluit te durven gaan voor die promotie en je zichtbaar op te durven stellen.

Anderzijds kost het me ook veel energie om zowel bij Glassroots als bij de Straffe Madammenclub groepen mensen bijeen te brengen. Daarom heb ik af en toe een time-out nodig. Zonder mensen. Dan schrijf of lees ik, of ga ik wandelen of fietsen in de natuur. Dat evenwicht heb ik nodig.”

Elke Jeurissen
  • Managing partner van Glassroots, adviesbureau rond stakeholderparticipatie, samen met Cato Léonard
  • Oprichtster van de Straffe Madammenclub
  • Voormalig woordvoerster van de federale minister van Overheidsbedrijven

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief