Op elk moment e-mailen in het buitenland

Gepubliceerd op 08/06/2015 in Klantenverhalen

Op elk moment e-mailen in het buitenland

Uiteraard wilt u ook op zakenreizen mobiel bereikbaar blijven en kunnen surfen. Zeker tijdens het lange wachten op luchthavens of tussen meetings in. , weten ze bij TforG.

TforG is actief als consultant in de medische technologiesector. Het bedrijf kent een internationaal klantenbestand en richt de blik vooral op Europa en groeilanden. Internationale klanten, dat betekent reizen. “Veel reizen,” benadrukt Bart Ongena. Hij is sinds 2002 actief als business developer en reist in die functie de wereld rond. “Onze activiteiten draaien vooral om ziekenhuisapparatuur en verbruiksmateriaal. De collega’s op kantoor voeren voortdurend gesprekken met ziekenhuisadministraties over de hele wereld. Zelf ga ik al die klanten regelmatig bezoeken. Ik heb een vijftal collega’s die vooral in Europa actief zijn. Mijn actieradius strekt zich uit tot de vier windstreken.”

Elke minuut nuttig besteed
Wie vandaag mee wil zijn, moet altijd verbonden zijn, ook in het buitenland. Dat geldt nog meer voor wie om professionele redenen reist. “Ik wil op elk moment mijn e-mails kunnen checken, of ik nu in de VS ben, in Zwitserland of in Azië. Daarom werk ik met een roamingbundel van Proximus. Want niet alle luchthavens bieden gratis wifi aan. De meeste hotels gelukkig wel, maar onderweg ben je vaak van het internet afgesneden. Dankzij de roamingbundel kan ik al die voorheen lege periodes tijdens mijn reizen nuttig besteden. Of tussen twee afspraken door kan ik mijn e-mails checken en beantwoorden, afspraken maken en bevestigen, enz.”

Tijdbesparing
Bij TforG maakt een achttal mensen sinds twee jaar gebruik van een individuele roamingbundel. Voor de meesten blijft het gebruik beperkt tot Europa, voor heavy user Bart Ongena geldt de bundel wereldwijd. Het is voor hem een kwestie van efficiëntie en tijdbesparing. “Dankzij de bundel win ik veel tijd, anders zou ik het ’s avonds allemaal nog op mijn hotelkamer moeten doen. Werk dat ik ’s avonds nog doe, doe ik via de gratis wifi van het hotel.”

Pluspunten
  • Altijd toegang tot e-mail en internet in het buitenland via smartphone
  • Efficiënter gebruik van dode momenten en dus tijdbesparing
  • Datavolume vrij te kiezen in functie van intensiteit gebruik en geografische reikwijdte
  • Transparante kosten
Over TforG

TforG, opgericht in 1991, is gespecialiseerd in business intelligence-oplossingen voor de medische wereld. Het bedrijf is gevestigd in Antwerpen en telt een twintigtal werknemers. In een tweede kantoor in China zijn nog eens vijf mensen actief.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One