e-Health: de patiënt is centraal!

Gepubliceerd op 03/07/2018 in Nieuws

e-Health: de patiënt is centraal!

De organisatorische uitdagingen van digitale transformatie zijn aanzienlijk in een sector waar innovatie en de gezondheid van patiënten hand in hand gaan.

Wilt u meer weten over digitale zorg?

White paper  Ontdek alles over e-health

De ervaring van de patiënt als prioriteit

In de gezondheidssector is de beste benadering degene die rekening houdt met de ervaring van de eindgebruiker: de patiënt. “Dat heeft als doel om dynamische instrumenten te implementeren om in realtime te werken. De patiënt kunnen informeren, hem advies geven om hem goed voor te bereiden op zijn ziekenhuisverblijf, maar ook de interne signalisatie beheren.”, verduidelijkt Frédéric Helding, BDM Digital Transformation Healthcare bij Proximus.

Meer efficiëntie door samenwerking

“Realtime en mobiliteit, zowel binnen als buiten onze vestigingen, zijn essentieel in ons beroep en onze omgeving. Die uitdaging kunnen we het hoofd bieden dankzij oplossingen zoals FMU (Fixed Mobile Unification) van Proximus”, aldus Jean-Pierre Binon, directeur IT van het ISPPC, waartoe ook het CHU Charleroi behoort.

Wanneer innovatie rijmt op realtime

Voor de ‘smart building’ die het ziekenhuis van morgen moet zijn, schuilt het basisprincipe in het beheer van een reeks alarmen, via het IoT-platform van Proximus. “We moeten dit vereenvoudigen en de sleutel daarvoor ligt in een realtime beheersysteem. We gaan dus van een lokale problematiek naar een oplossing op IoT-niveau”, legt Frédéric Helding uit.

Overinvesteren als voorbereiding op de toekomst

Het nieuwe ziekenhuiscentrum van de groep Chirec is wellicht het meest sprekende voorbeeld met betrekking tot de toekomst. Het telt acht niveaus, samen goed voor een totale oppervlakte van 100.000 vierkante meter, 550 kamers en 35 operatiezalen. “Onze benadering plaatst de patiënt centraal en onze gesofistikeerde netwerkarchitectuur houdt rekening met alle functies die eigen zijn aan de verschillende beroepen. Om ons voor te bereiden op de toekomst hebben we een evolutief datacenter gecreëerd en hebben we zwaar geïnvesteerd in fiber om zeker te zijn dat het netwerk de digitalisering zou kunnen bijhouden”, zo legt Olivier Remacle, CIO van Chirec uit.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Blog topics