×
×

Verlies geen kritieke gegevens

Gepubliceerd op 10/07/2017 in Oplossingen & diensten

Verlies geen kritieke gegevens

De voorbije maanden is gebleken dat ransomware een nieuwe graad van maturiteit bereikt heeft. Losgeld betalen is geen waarborg om versleutelde bestanden vrijgegeven te krijgen. Een back-up van uw data is essentieel.

Bedrijven werken steeds meer digitaal. Zowel medewerkers als devices, applicaties en processen zijn geconnecteerd. Daardoor verschuift de oorzaak van dataverlies meer van hardwareproblemen en menselijke fouten naar cybercriminaliteit en het digitale. Hoe digitaler bedrijven werken, hoe groter de impact van een aanval, zowel financieel als juridisch, op het vlak van productiviteit, bedrijfsimago, klantentrouw …

Analisten schatten dat tussen 2016 en 2020 het gebruik van DRaaS om de uitval van productieapplicaties te ondersteunen, met meer dan 200% zal toenemen.

Virtualisatie beperkt hersteltijd

Back-ups maken op alternatieve systemen in afzonderlijke fysieke locaties is noodzakelijk. Traditionele disaster recovery systemen worden daarbij vervangen door ‘as a service’-modellen. Bij DRaaS worden uw gegevens ook opgeslagen op virtuele servers in het datacenter van uw partner, die ook instaat voor de hardware, het onderhoud, de opvolging en beveiliging. Gaat er onverhoopt iets fout met uw eigen systemen dan werkt u via de cloud verder.

RPO en RTO blijven beperkt

Door de kracht van virtualisatie kunnen uw Recovery Point Objective (die aangeeft hoeveel data er verloren gegaan zijn sinds de laatste herstelling) en uw Recovery Time Objective (de duur voor de uitval hersteld is) beperkt gehouden worden. Wie drukt deze niet liever uit in minuten en seconden in plaats van in uren?

Zijn uw data veilig?

Neem contact op met uw accountmanager of bekijk onze video over DRaas

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!