Geef uw duurzame werkplek vorm

  • Productiviteit op kantoor of thuis
  • Flexibiliteit voor al uw teamleden
  • Efficiënt gebouwenbeheer

Integratie van technologie en werkruimte

Technologie speelt een cruciale rol bij de implementatie van uw werkplekstrategie. Vandaag de dag gaan de uitdagingen verder dan de eenvoudige vraag naar hybride werken. Het beïnvloedt uw merkimago en kan de kosten voor werkplekken verminderen, met name in een uitdagende sociaal-economische context.

Van applicaties en mobiele apparaten tot infrastructuur en beveiliging, wij kunnen u helpen deze technologische complexiteit te beheren met een modulaire aanpak die is afgestemd op uw uitdagingen.

Henk Destoop, Digital Workplace solutions sales manager

Oplossingen

Samenwerkings- en communicatieplatforms

Voor productiviteit moet elk teamlid toegang hebben tot hun gegevens en effectief kunnen communiceren, ongeacht waar of wanneer.

  • Geïntegreerde telefonie binnen uw samenwerkings-apps
  • Keuze tussen cloud of on-premise applicaties
  • Begeleiding bij de selectie van technologieën

Hybride vergaderruimtes

Zorg voor een gelijkwaardige vergaderervaring voor zowel medewerkers ter plaatse als voor externe deelnemers, ongeacht hun verbindingsmodus.

  • Aangepast technisch ontwerp volgens uw behoeften
  • Oplossingen voor alle soorten vergaderruimtes
  • Gecertificeerde experts in alle systemen

Beveiliging van de werkomgeving

De digitale footprint van uw organisatie evolueert voortdurend. Beveilig uw infrastructuur en endpoints tegen hackers zonder flexibiliteit te verliezen.

  • Expertise in Zero Trust, beveiliging volgens ontwerp
  • Beveiliging van digitale identiteiten (IGA, PAM)
  • Bewaking en bescherming van uw dataverkeer

Mobiele telefoon oplossingen

Mobiele telefonie bevordert flexibiliteit en stelt uw medewerkers in staat bereikbaar te blijven.

  • Op maat gemaakte tariefplannen voor uw organisatie
  • Gecentraliseerd beheer en beveiliging van uw mobiele vloot (MDM / MTD)
  • Integratie van vaste/mobiele telefonie (FMU)

Smart building

De integratie van fysieke sensoren maakt efficiënter gebouwenbeheer mogelijk en verbetert de gebruikerservaring.

  • Monitoring van energieverbruik
  • Beheer van bezetting en ruimtereserveringssystemen
  • Informatieve en interactieve displays

Diensten & ondersteuning

Werkplektransformatie omvat meerdere aspecten, of ze nu strategisch of operationeel zijn.

  • Technisch en strategisch advies
  • Gebruikersadoptie, verandermanagement en schaalbaarheid
  • Volledige beheerservice (WPaaS)

Klantenverhalen

"Via Teams ben je altijd bereikbaar op één nummer, onafhankelijk van het toestel waarmee je werkt of van de locatie waar je je bevindt."

Pieter Eerebout, ICT- en GIS-coördinator Stad Damme

Lees meer

"We hoeven niet langer genoegen te nemen met een telefoon in het midden van de vergadertafel om met onze vestigingen, klanten en leveranciers te communiceren."

Edward Martin, Brand Manager Group Anthony Martin

Lees meer

"De key voor een geslaagd traject van digitale transformatie is het vinden van een partner die de uitdagingen van je bedrijf begrijpt."

Eddy Evens, CIO, Lecot

Lees meer

"Alle mobiele toepassingen draaien binnen een afgeschermde container, wat resulteert in een performant en veilig toestel."

Pascal Rooms, ICT-coördinator bij NMBS

Lees meer

"Het kantoor krijgt er een belangrijke functie bij: die van ontmoetingsplaats."

Raymond Bellemans, hr-directeur De Watergroep

Lees meer

"We stemmen het gebouw op de medewerkers af. Via IoT meten we het gebruik van de werkplekken en vergaderruimten."

Raf Boterdaele, Head of Building & Facilities Management bij AXA Belgium

Lees meer

"We kozen voor Workplace as a Service in de ware zin van het woord. Het gaat niet alleen om de hardware, maar ook om de ondersteuning."

Gerrit Van Daele, CIO Mensura

Lees meer

Vragen over hybride werken?

Vanuit technisch oogpunt is de digitale werkplek een veilig en gevirtualiseerd platform, equivalent aan een traditionele kantooromgeving, maar verrijkt met zakelijke toepassingen, cloud-infrastructuur en andere essentiële technologieën. Het stelt bedrijven in staat om werk naar deze virtuele ruimte te verplaatsen en hun werknemers toegang te geven tot alle benodigde toepassingen, gegevens en samenwerkingstools om hun prestaties te optimaliseren.

Naarmate de statistieken over cybercriminaliteit elk jaar blijven stijgen, worden organisaties geconfronteerd met de noodzaak om een beveiligingsstrategie voor hun digitale werkplek te ontwikkelen. Dit om hun reputatie, gegevens, knowhow en kennis te beschermen tegen bedreigingen zoals phishing, hacking en andere beveiligingsrisico's.

Hybride werken verwijst naar verschillende vormen van samenwerking binnen een organisatie. De verschillende plaatsen waar werknemers hun werk doen, maken hun werk hybride.

Dankzij de vooruitgang in digitale werkomgevingstechnologieën kunnen mensen vanuit huis, op kantoor of onderweg werken (bijvoorbeeld bij een klant, in het openbaar vervoer, enz.). Medewerkers hebben toegang tot hun gegevens en toepassingen op verschillende apparaten. Wie heeft er nog nooit een e-mail beantwoord of deelgenomen aan een videoconferentie op zijn smartphone?

Ontdek alle aspecten van hybride werken in ons e-book Nieuw venster

Gartner definieert Workplace-as-a-Service, afgekort als WPaaS, als uitbestede diensten voor het beheer van de werkomgeving. Als klant bepaalt u welke operationele taken met betrekking tot het beheer van uw hybride werkruimte worden toevertrouwd aan een externe dienstverlener. Deze diensten kunnen verschillende aspecten omvatten, van het leveren van mobiele apparaten (laptops, smartphones en tablets) tot het beheren van de software die op deze apparaten is geïnstalleerd (levenscyclusbeheer), het beveiligen van deze apparaten, het bieden van technische ondersteuning aan medewerkers en nog veel meer.

De kosten van deze diensten worden in rekening gebracht als vaste kosten per gebruiker. Het belangrijkste voordeel van WPaaS is dat het uw IT-teams in staat stelt zich te concentreren op activiteiten met een hogere toegevoegde waarde, terwijl operationele taken met betrekking tot het beheer van de werkruimte deskundig worden afgehandeld door externe dienstverleners.

Meer informatie over WPaaS

Mobile Device Management (MDM) verwijst naar een uitgebreide set van technologieën, beleidsregels en praktijken die zijn ontworpen om mobiele apparaten binnen een organisatie te beheren en te beveiligen. Dit omvat centraal beheer en controle van smartphones, tablets en andere mobiele apparaten die door werknemers worden gebruikt, om ervoor te zorgen dat ze efficiënt en veilig worden gebruikt.

MDM-oplossingen bieden een centraal dashboard waarmee beheerders een vloot van apparaten kunnen beheren, updates en patches kunnen stroomlijnen en ervoor kunnen zorgen dat apparaten up-to-date blijven met de nieuwste beveiligingsmaatregelen.

Daarnaast maakt MDM het mogelijk om persoonlijke en werkgerelateerde gegevens op apparaten te scheiden via containerisatie (dubbele persona), waardoor de privacy van werknemers behouden blijft terwijl de beveiliging van bedrijfsgerelateerde informatie wordt gehandhaafd.

Meer informatie over MDM

Hoewel beide termen nauw verwant zijn en vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er enkele verschillen:

  • Mobile Device Management (MDM) richt zich voornamelijk op het beheren en beveiligen van mobiele apparaten binnen een organisatie. Dit omvat centraal beheer, configuratie en monitoring van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. MDM-oplossingen bieden functies zoals apparaatvoorziening, het toepassen van beveiligingscertificaten, app-installatie en extern beheer. Het belangrijkste doel van MDM is om de beveiliging en controle van apparaten die voor zakelijke doeleinden worden gebruikt te waarborgen.
  • Enterprise Mobility Management (EMM) is een breder concept dat niet alleen apparaatbeheer omvat, maar ook beheer van mobiele apps en mobiel contentbeheer. Het omvat MDM, maar strekt zich ook uit tot Mobile Application Management (MAM) en Mobile Content Management (MCM). EMM-oplossingen bieden functies zoals app-distributie, app-beveiliging, contentdistributie, gegevensverliespreventie en samenwerkingstools.

Meer informatie over MDM en EMM

“Mobile Threat Defense” (MTD)-oplossingen zijn doorgaans geïntegreerd in Mobile Device Management (MDM) of Enterprise Mobility Management (EMM)-platforms. Hun doel is om een geïntegreerd beveiligingskader te bieden voor het beheren en beschermen van mobiele apparaten binnen een organisatie.

Het concept van MTD verwijst naar een reeks beveiligingsmaatregelen, technologieën en praktijken die zijn ontworpen om mobiele apparaten (laptops, smartphones, tablets, etc.), hun apps en de daarop opgeslagen gegevens te beschermen tegen verschillende kwetsbaarheden. Het doel van MTD is om bedreigingen, waaronder malware, phishing-aanvallen, netwerkkwetsbaarheden, gegevenslekken, apparaatvervalsing en ongeautoriseerde toegang, te identificeren, te beperken en te voorkomen. Het maakt gebruik van een gelaagde aanpak die proactieve dreigingsdetectie, realtime monitoring en snelle incidentrespons combineert om mobiele endpoints en de gevoelige informatie die ze verwerken te beschermen.

ICT creëert kansen

Of het nu gaat om het slimmer beheren van gebouwen of het ondersteunen van hybride werk, deze uitdagingen vereisen diverse expertise. Als ICT-dienstverlener is Proximus ideaal gepositioneerd om organisaties te adviseren bij het aanpakken van de huidige uitdagingen.