Digitale transformatie bij EpiCURA

Gepubliceerd op 15/06/2018 in Nieuws

Digitale transformatie bij EpiCURA

De digitale transformatie van de gezondheidszorg past binnen een integrale patiëntgerichte strategie.

Wilt u meer weten over digitale zorg?

White paper  Ontdek alles over e-health

Voor François Burhin, CEO EpiCuRA, betekent digitale transformatie het in goede banen leiden van een diepgaand veranderingsproces. Van artsen en patiënten tot de minst zichtbare onderdelen van de organisatie. De hele ziekenhuisstructuur moet flexibel zijn, terwijl ook externe partners betrokken moeten worden bij het transformatieproces. Volgens hem staat de toekomst van de sector in het teken van onbeperkte mobiliteit met volledig mobiele actoren. Dit is zeker het geval bij EpiCURA dat voor een multisitemodel heeft gekozen.

Wat is digitale gezondheid?

Frederic De Wallens, Account Executive, Proximus: “Het begrip is zeer ruim. Maar bij de concrete innovatieve oplossing gekozen door EpiCURA, draait het om de overgang naar Software as a Service en het gebruik van het openbare netwerk van Proximus. Dit zet de deur open voor de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties die EpiCURA het tijdperk van de e-health zullen binnenloodsen.”

Bruno Liénard, CIO EpiCURA: “E-health maakt nu al onderdeel uit van onze activiteiten. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van het IoT bij zuurstoftherapie of peritoneale dialyse. De analyse van de monitoring kan vanop afstand worden uitgevoerd en de gegevens worden in realtime doorgestuurd naar de behandelend arts.”

“De digitale transformatie binnen deze sector vertaalt zich in het vervangen van een enorme berg paperassen en verspreide informatie door een efficiënt gedigitaliseerd persoonlijk patiëntendossier. Compleet met volledige traceerbaarheid van gevoelige gegevens. Hiermee zijn we eindelijk beland in het tijdperk van proactiviteit en behandelingen op maat”, aldus Dave O’Shaughnessy, expert bij Avaya.

Om deze digitale transformatie te ondersteunen, zijn zelfs de minst zichtbare delen aan verandering onderhevig. Dit impliceert een vervanging van de IT Core en Access infrastructuur. Epicura zal nu zeker klaar zijn om in de toekomst nog meer transformatieprojecten te managen," volgens LI Ge Zhao van Huawei. “

In de praktijk

Het ziekenhuisnetwerk EpiCURA speelt een voortrekkersrol op gebied van digitale transformatie. Het transformatieproces is een langetermijnproject, maar de basiselementen zijn essentieel voor een multisite-organisatie die inzet op totale mobiliteit.

EpiCURA is een ziekenhuisnetwerk in de regio Bergen-Borinage en Aat. De organisatie telt 806 bedden, 2.750 werknemers en 450 artsen verspreid over 3 ziekenhuiscentra en 7 satellietlocaties.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team