Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

En wanneer gaat ú uw digitale transformatie doorvoeren?

Gepubliceerd op 15/06/2017 in Oplossingen & diensten

En wanneer gaat ú uw digitale transformatie doorvoeren?

Digitale transformatie is ongetwijfeld een van dé buzztermen van 2017. Bedrijven worden geconfronteerd met de nieuwe digitale economie en met een nieuwe manier van werken. Daarom brengen ondernemingen een convergentie tot stand, tussen voice en data, tussen vast en mobiel. Welkom in de toekomst, in drie stappen.

Morgen is vandaag al

Bedrijven zitten middenin die digitale transformatie”, bevestigt Johan De Belie, Business Development Manager bij Proximus. “Ze bekijken hoe ze moeten omgaan met de nieuwe (digitale) economie, de uitbreiding van de touchpoints voor klantencommunicatie en businessprocessen. En dat in combinatie met de nieuwe manier van werken en de geëvolueerde communicatiebehoeften van hun eigen medewerkers.”

Bedrijven worden daarbij geconfronteerd met nieuwe manieren van samenwerken, nieuwe technologieën en de cloud.

Convergentie is key

Johan De Belie: “Op lange termijn zullen de cloud en IP heel wat vereenvoudigen. Maar op korte termijn moeten we rekening houden met verschillende vragen. Hoe garandeer je de kwaliteit van telefoongesprekken wanneer je bandbreedte ook wordt ingenomen door videoconferenties? Hoe integreer je mobiele telefonie zonder afhankelijk te zijn van mobiele data en apps? Wat doe je met toepassingen als operator consoles, contact centers, fax servers, legacy videoplatformen, privacy- & dataregulering?”

Toch beschikken we nu al over de missing links, de lijm tussen de componenten voor oplossingen als vaste en mobiele netwerkconvergentie. We voorzien ook de vaste en mobiele connectiviteit voor zowel voor telefonie, video als andere communicatiemiddelen.
Da’s nodig om de beste gebruikerservaring te garanderen. We verliezen natuurlijk het aspect ‘service’ nooit uit het oog. Ongeacht of een bedrijf werkt via de klassieke on-sitearchitectuur, een full cloud- of hybride set-up.”

De strijd van de samenwerking

Cocreatie - de nieuwe manier van samenwerken - zorgt voor een strijd op 2 verschillende fronten:

  1. In de board- en meeting rooms gaat het over hoe we fysieke werkplekken (vergaderruimtes, inclusief whiteboards, flip charts ...) en digitale oplossingen als web- en/of videoconferentie beter integreren. Zowel Microsoft (met Hub & MRS) als Cisco (met Cisco Spark Board) zijn hiervoor met innovatieve oplossingen gekomen.
  2. Voor elektronische communicatie is er een strijd tussen e-mail en contextuele messaging (of collaboration apps).

De tools zoals Slack, Jive, Spark, Teams, Circuit schieten als paddenstoelen uit de grond. Parallel bieden CRM-ERP pakketten embedded communicatietools aan (bv. Salesforce Chatter). Elk initiatief om uw inbox op dieet te zetten klinkt geweldig, zolang het alternatief geen wildgroei aan verschillende andere tools veroorzaakt.

3 stappen om uw digitale communicatie te beheren

Hou rekening met deze 3 parameters:

  1. Type communicatieoplossingAnalyseer welke werknemers nood hebben aan welke communicatiemiddelen om hun job te doen.
  2. Uitrol- en servicing model
  3. MigratieplanMaak een migratiescenario met de deadlines en te ondernemen stappen in functie van de drijfveren om te veranderen.

U wilt graag advies op maat over de digitale transformatie binnen uw bedrijf?
Neem contact op met uw accountmanager of surf naar www.proximus.be/futureofvoice 

Lees andere artikels

Waarom Studiebureau Pierre Berger kiest voor telefonie in de cloud?

Waarom fiber nodig is


Digitale transformatie
Is uw werkplek écht digitaal?

Proximus helpt u met de digitale transformatie van uw telefooninfrastructuur. Dit verandert voorgoed de manier waarop u werkt en samenwerkt.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!