Wifi van de kelder tot de zolder

Gepubliceerd op 25/10/2017 in Nieuws

Wifi van de kelder tot de zolder

In de scholen van vandaag zijn laptops en digitale leermiddelen niet meer weg te denken. Basisschool De Linde uit Lubbeek was dan ook op zoek naar een nieuw, performant wifi-systeem om de bestaande infrastructuur te vervangen. Proximus kreeg de klus toegewezen.

Internet voor scholen

De Linde zette natuurlijk al jarenlang IT in, zowel voor administratie als in de klassen zelf, maar de laatste jaren veranderde de nood van de school, zegt directeur Lieven Vanoyenbrugge. “We gebruiken steeds vaker diensten in de cloud, zoals Google for Education, waardoor het belang van een eigen server en opslag kleiner werd”, zegt hij. “Tegelijkertijd werden laptops en tablets belangrijker om efficiënt te kunnen werken. Dat betekende dat we onze internetverbinding moesten upgraden met een volledig nieuw, draadloos netwerk.”

En dus begon de directeur de markt af te speuren naar providers die de school konden helpen. “Veel oplossingen waren gericht op bedrijven en hotels en lagen buiten ons budget. Proximus stelde ons een test voor met Pro +, een product dat al onze frustraties met de bestaande wifi zou oplossen. Onze oude infrastructuur was niet volledig dekkend in de school en bij elke nieuwe verbinding zakte ook de up- en downloadsnelheid. Tot ze bijna onbruikbaar werd.” 

De Proximus-technici maten in een dag de volledige school op en legden een kilometer bekabeling aan. Daarna werden veertien access points en een switch geïnstalleerd. “We hebben nu wifi van de zolder tot de kelder aan topsnelheid. Omdat we met veel persoonlijke data werken, werd ook een firewall geïnstalleerd om het netwerkverkeer te beschermen.”

Over de samenwerking met Proximus is er enkel maar tevredenheid. “De installatie is zeer vlot gegaan en zeer professioneel uitgevoerd. De mensen van Proximus waren altijd bereikbaar, dat was belangrijk omdat alle werken in de vakantie zijn uitgevoerd. Tot nog toe loopt het systeem als een zonnetje, wij zijn zeer tevreden.”

Over De Linde

“Een school met een hart, in het hart van het dorp”, zo omschrijft De Linde in Lubbeek zichzelf. De kleuter-en lagere school heeft ongeveer 280 leerlingen, van een onthaalklasje voor de allerkleinsten tot het zesde leerjaar. 

Lieven Vanoyenbrugge is al 25 jaar aan De Linde verbonden, eerst als leerkracht van het zesde jaar, daarna als vervangende directeur en nu als aangestelde directeur. 

Download brochure

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team