Proximus’ IoT-ecosysteem voor Data News opnieuw dé nummer 1

Gepubliceerd op 04/06/2019 in Nieuws

Proximus’ IoT-ecosysteem voor Data News opnieuw dé nummer 1

Intelligentie aan data toevoegen om te anticiperen op de toekomst: dat is waar Proximus met zijn IoT-aanbod naar streeft. Voor het 3e jaar op rij kreeg Proximus de Data News Award ‘IoT Innovator of the Year’. Ook partner iReachm viel in de prijzen.

“Slechts 24% van de Belgische bedrijven zet IoT vandaag al in om efficiënter te werken, nieuwe oplossingen te vinden of een betere customer experience aan te bieden”, vertelt Frederic Lhostte, Head of IoT and Analytics bij Proximus. “Terwijl 94% van de bedrijven die het al gebruikt duidelijk meetbare voordelen ziet.”

“Er is dus een enorm potentieel”, gaat Alex Lorette, Proximus Enterprise Director Solutions verder. “De grootste impact van een datagedreven aanpak zien we in sectoren als de industrie, retail, energie, logistiek & transport, smart building en smart cities, elk met hun eigen tempo en doel.”

94% van de bedrijven die IoT al gebruikt, ziet duidelijk meetbare voordelen.”

Frederic Lhostte, Head of IoT and Analytics bij Proximus

Design Thinking om grootste nood te zoeken

Frederic: “Veel bedrijven zien uiteraard de meerwaarde van IoT maar weten niet hoe eraan te beginnen. De rol als consultant nemen we bij Proximus graag op. Via design thinking zoeken we samen met onze klant uit wat de grootste nood is, daarna zorgen we via co-creation voor de uitwerking. Zo hielpen we bijvoorbeeld Essers of Bombardier in 5 dagen aan een IoT-oplossing om hun voorraadrekken en losse stukken te kunnen traceren.”

Ecosysteem brengt juiste expertise naar klanten

“De juiste data in real-time verzamelen op het juiste moment: daarvoor zijn er al heel veel mogelijkheden. De manier waarop data geïnterpreteerd zal worden, dat zal morgen het verschil maken. AI en machine learning zorgen voor proactiviteit en dus intelligentie bij bedrijven”, vertelt Alex.

Alex Lorette: “Daarom investeren wij nu in de uitbreiding van ons ecosysteem met gespecialiseerde AI-providers om de juiste expertise bij bedrijven te brengen.”

Wat u nodig hebt om een IoT-project te starten? Waarom u zou investeren in IoT en hoe dit aanpakken? Lees er alles over in onze IoT-startersgids.

Download de gids

iReachm: ‘Startup of the Year’

Ook het Vilvoordse iReachm, partner van Proximus, sleepte een award in de wacht: die van ‘Belgian Startup Company of the Year’. iReachm bouwt voice assistant-oplossingen, een soort digitale voicebots die zelfstandig telefoontjes kunnen aannemen en beantwoorden, zonder menselijke interventie. Hun product komt in twee varianten. Er is een ‘Essential’-versie die gemiste oproepen kan vermijden en boodschappen van bellers kan noteren. De ‘Augmented’-versie gaat nog een stapje verder en kan bijvoorbeeld inhaken op het CRM-systeem om gegevens uit te lezen. Het is meteen ook een vriendelijke vervanger voor de keuzemenu’s waar veel bedrijven nu nog mee werken.

De redactie van Data News was alvast zeer gecharmeerd door de producten van iReachm. “Met een goed idee echte noden van bedrijven oplossen, is essentieel voor een startup”, zo klinkt het. “Zonder de noodzakelijke financiering, het juiste team en de zoektocht naar een recurrent en schaalbaar businessmodel te vergeten. Deze award zet een Belgische startup in de kijker die in al deze karakteristieken excelleert.”

“Ik wou graag ons team bedanken, onze investeerders en Michel De Coster, de voorzitter van onze Raad van Bestuur”, zo sprak iReachm-oprichter Peter Staveloz in zijn dankwoord. “Maar vooral ook Proximus, dat het lef had om te investeren in een nieuwe productlijn van voice assistenten, in samenwerking met iReachm.com.”

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts