×
×

Klanten Dapesco kunnen alle data perfect opvolgen dankzij glasvezel

Gepubliceerd op 18/04/2016 in Klantenverhalen

Klanten Dapesco kunnen alle data perfect opvolgen dankzij glasvezel

Dapesco uit Louvain-La Neuve is een energie-optimalisatie consultingbedrijf dat bedrijven en overheden oplossingen aanbiedt om hun energiefactuur te laten dalen. Dapesco werd opgericht in 2002, heeft zijn hoofdkwartier in België en biedt zijn diensten wereldwijd aan in meer dan 40 landen op 15.000 sites.

Dagelijks ontvangt de onderneming meer dan een miljoen databerichten uit de meetpunten bij haar klanten. Dapesco biedt immers aan bedrijven als Ikea, Auchan, Casino, L’Oreal ... over heel de wereld meetapparatuur aan die hun energieverbruik opvolgt en gelijktijdig die data bewaart op servers 'in the cloud' en toegang geeft tot een applicatie om die gegevens te analyseren en gebruiken. Het gaat vaak dagelijks over miljoenen data per bedrijf. Ook voor de Franse en Belgische overheid is Dapesco zeer actief, aldus CEO Jean-François Potelle.

De grootste uitdaging is de beschikbaarheid van bandbreedte en een continue verbinding voor alle gebruikers die data consulteren of analyseren op de servers van Dapesco. Een glasvezelverbinding biedt niet enkel een razendsnelle verbinding met alle energy managers in gebouwen, maar ook het voordeel van optimale, continue en moeiteloze doorstroming van al het zware dataverkeer, ook op piekmomenten, hoe groot dat volume dan ook is. De hoge symmetrische capaciteit – uploaden en downloaden – van 30Mbit/s draagt daar uiteraard haar steentje toe bij. De klanten zijn heel tevreden over het feit dat data nu veel sneller en veiliger binnenkomen bij Dapesco zonder uitval van de webapplicatie door verbindingsproblemen. De klanten kunnen nu alles perfect opvolgen. Door de glasvezelverbinding is Dapasco nu zelfs in staat om van 10 naar 100 meetpunten per locatie te gaan.

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!