ConXioN gaat resoluut voor SaaS-aanbod

Gepubliceerd op 20/02/2015 in Klantenverhalen

ConXioN gaat resoluut voor SaaS-aanbod

ICT-partner ConXioN levert ERP- en boekhoudsoftware via Software-as-a-Service. ConXioN koos voor Cloud vContainer als infrastructuurplatform voor een optimale flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid.

De West-Vlaamse onderneming levert traditioneel hardware, software en expertise aan zijn klanten, maar beheer op afstand en software-as-a-service (SaaS) spelen een steeds grotere rol in haar aanbod. Chris Debyser, zaakvoerder van ConXioN: “We zijn in 2008 heel sterk gaan nadenken over een ‘nieuwe weg’. We bieden onze kmo-klanten nu een one-stop-shop voor hun ICT-noden, met een eigen cloud-aanbod. Wij verzorgen én de ERP én de mail én de infrastructuur tegen een voorspelbare kostprijs per maand, per gebruiker.” ConXioN heeft zelf een eigen software-afdeling en een eigen ERP-pakket, ConXioN Account.NET. Dit wordt verkocht of verdeeld tegen een vaste prijs per maand, per gebruiker. Het bedrijf verdeelt ook DBFACTw, een commercieel beheerpakket, via een SaaS-model. Van producent SAGE kreeg het daarvoor zelfs een onderscheiding als ‘Best Dealer 2012’. 

Cloud is de toekomst
ConXioN wil een totaaloplossing bieden inclusief een stevige servicegarantie. Het bedrijf rekent daarvoor op Proximus als provider. Chris Debyser: “We bieden de klant een analyse, een audit, een proof-of-concept, een testomgeving … We berekenen hoeveel het kost en we halen alle risico’s weg. Zo gaan wij de markt op met vCloud1. Het proactieve onderhoud en de monitoring zitten verrekend in onze maandelijkse prijs. Dankzij onze vCloud1-technologie beheersen we de omgeving end-to-end, zowel in de front- als de back-end. Alles wordt afgeleid naar onze virtuele omgeving, wat inhoudt dat er geen apparatuur meer bij de klant staat, tenzij thin clients, ticketprinters, kassaprinters, facturatieprinters, Banksys-terminals …”

Heeft de klant toch nog lokale applicaties die niet in de cloud kunnen draaien, dan zorgt ConXioN voor een perfect symbiose van de cloud en het on-premise-verhaal.

Volgens Chris Debyser kiest elke toekomstgerichte ICT-manager vandaag voor de cloud. “Voorlopig zien velen dit nog als een bedreiging. Als alles in de cloud zit, wat gebeurt er dan met mij? De moderne ICT-manager wordt echter steeds meer betrokken bij de verschillende bedrijfsprocessen en werkt meer samen met de andere divisies binnen een bedrijf. We verwachten dat steeds meer bedrijven voor een cloud-aanpak zullen kiezen.”

Proximus als vertrouwensfactor
ConXioN is sinds 2005 actief als Proximus ICT-partner. Drie jaar geleden begon het bedrijf met Proximus te brainstormen over een cloud-aanbod. Na de nodige meetings en tests was de kogel door de kerk. Chris Debyser: “De naam Proximus straalt vertrouwen uit. De meeste bedrijven hebben al een klantrelatie met Proximus voor hun vaste en/of mobiele telefonie en hun connectiviteit. Als wij onze klanten vertellen dat hun gegevens in een ontdubbeld datacenter van Proximus terechtkomen, straalt dat vertrouwen uit. Een extra troef is de verscheidenheid aan datacenters in Evere, Machelen en Mechelen. Onze Cloud vContainer-omgeving draait in Machelen en Evere. Dat zijn ‘Tier-3+’-omgevingen met redundantie op het niveau van de Cloud vContainer.”

Beproefde technologie
Met Cloud vContainer koos ConXioN voor een beproefde technologie met een duidelijke toekomstvisie. “Wij willen geen helpdesk en geen ‘managed services’-afdeling opstarten om continu problemen te gaan oplossen die voortkomen uit een te eenvoudige of goedkope platformkeuze. Dankzij uitvoerige tests weten we dat Cloud vContainer een stabiel platform is, dat volledig ontdubbeld is. Zelfs in het geval van een zware calamiteit met het Proximus-datacenter zijn de gegevens nog steeds op een andere locatie bewaard en is er nog steeds een back-up op tape voorhanden. Bovendien is deze oplossing technisch niet voor iedereen weggelegd. Dat is een extra reden waarom wij het wél hebben gedaan. Zo kunnen we ons van onze concurrenten onderscheiden.” Vandaag zitten zo’n 300 bedrijfsklanten van ConXioN op Cloud vContainer, inclusief de eigen ICT-omgeving. “We zijn zelf dus een grote corporate-klant van Proximus geworden, wat onze relatie met hen alleen maar versterkt.”

 Pluspunten
  • Stabiel, flexibel platform
  • Data veilig in datacenter
  • Maandelijks voorspelbare kosten
Meer info?

Bezoek de Proximus website

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One