Vlotter fleetbeheer en wifi in de auto dankzij ConnectMy.Car

Gepubliceerd op 13/02/2020 in Nieuws

Vlotter fleetbeheer en wifi in de auto dankzij ConnectMy.Car

ConnectMy.Car, een open platform van Proximus en Touring, verlegt de grenzen van de mobiliteit. De oplossing verzamelt data over wagen en rijgedrag. Bovendien wordt permanent een wifi-hotspot gecreëerd. Een zegen voor fleetbeheerder én bestuurder.

Proximus en Touring hebben hun jarenlange expertise op het vlak van mobiliteit, innovatie en connectiviteit gebundeld om met de connected car de moderne mobiliteit in de praktijk te brengen. De oplossing ConnectMy.Car helpt fleetbeheerders én bestuurders bij het continu inwinnen en uitwisselen van informatie. 

Hoe werkt het?

ConnectMy.Car is een geïntegreerd systeem op basis van een eenvoudig in te pluggen toestel. Dit verzamelt in real-time nuttige gegevens zoals lokalisatie, (technische) info over het voertuig (bv. status van de motor) en rijgedrag waardoor het systeem problemen kan identificeren nog voordat de bestuurder er zelf van op de hoogte is. Als de bestuurder daartoe expliciet toestemming geeft, kunnen deze data via een open maar beveiligd platform gedeeld worden met diverse dienstenleveranciers. Een systeem dat maximale transparantie biedt en tegelijk rekening houdt met de privacy van de bestuurder.

Voordelen voor fleetbeheer

De verzamelde gegevens zijn zeer nuttig voor het beheer van het wagenpark van een bedrijf. De data kunnen ook worden benut met het oog op technische tussenkomsten voor voertuigbijstand. Bovendien zijn de gegevens die het plug-in toestel verzamelt, bruikbaar om het rijgedrag te verbeteren, ecologisch rijgedrag te stimuleren, het autogebruik en trajecten in kaart te brengen, tijdig en preventief technische problemen te detecteren, betalende parkeerplaatsen automatisch af te rekenen en zoveel meer.

Wifi-hotspot

Op basis van een 4G-connectie genereert het toestel permanent een wifi-hotspot in de wagen. De bestuurder kan op elk moment verbinding maken, niet alleen met zijn smartphone, maar ook met meerdere laptops en tablets. Zo wordt de auto een rijdend kantoor (indien geparkeerd) en kunnen nutteloze verplaatsingen vermeden worden.

Wie dat wenst, kan de oplossing laten evolueren. Dankzij het open platform kunnen providers applicaties ontwikkelen en toevoegen. De toepassing is geen vaststaand product: het kan constant worden geüpdatet en gewijzigd. Bij dat alles ligt de keuze om informatie al dan niet te delen steeds bij de bestuurder.

Assistentie

Daarnaast zal er bij de ConnectMy.Car ook een Touring-assistentieformule aangeboden worden. Die kan je eenvoudig linken met de Touring-assistentie app. Hierbij krijgt u een zeer snelle en gepersonaliseerde service.

Meer info? 

Of ga naar https://connectmy.car/

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One