Eén is altijd beter dan drie

Gepubliceerd op 08/01/2019 in Klantenverhalen

Eén is altijd beter dan drie

De warenhuisketen Colruyt Group gebruikt al jaren het Netscout Truview-platform om de performantie van hun netwerken in de gaten te houden. De bestaande installatie was end-of-life en dus opteerde Colruyt Group om een nieuwe versie van de software te installeren.

“Truview is een monitoring-tool om je IT-omgeving te controleren”, zegt Network Infrastructure Manager Pieter Dejaeghere van Colruyt Group. “Het systeem kan ook statistieken maken over je netwerkverkeer en bepaalde datastromen in de gaten houden, bijvoorbeeld grote back-up-bestanden die we van de ene op de andere server zetten.”

De nieuwe versie van Truview draait nu op één server. Dat brengt veel minder installatiewerk mee, neemt minder plaats in en is beter qua stroomverbruik

Pieter Dejaeghere, Network Infrastructure Manager bij Colruyt

All-in-one

In 2013 installeerde Proximus bij Colruyt Group drie aparte servers waarop toen drie onderdelen van Truview stonden: een voor de rapportering, een voor netwerk performance-metingen en een voor de application performance-metingen. “Ondertussen is niet alleen ons netwerk gegroeid maar zijn ook de servers een stuk krachtiger geworden”, legt Pieter uit. “De nieuwe versie van Truview draait nu op één server. Dat brengt veel minder installatiewerk mee, neemt minder plaats in en is beter qua stroomverbruik. We moeten ook upgrades maar een keer uitvoeren in plaats van drie keer.”

Op een paar uur tijd

Niet alleen de hardware verbeterde, ook de applicatie zelf, zegt Pieter. “De nieuwe Truview werkt veel sneller en is veel eenvoudiger te configureren. Vorige keer zijn we een week aan de slag geweest met een consultant. Nu hebben we alles zelf gedaan, op een paar uur tijd.”

“We waren heel tevreden over hoe Proximus ons vorige keer geholpen heeft, dus we hebben terug bij hen aangeklopt. Het was gewoon een kwestie van een end-of-life-product te vervangen. Ook KPI’s of zo zijn er deze keer niet echt aan te pas gekomen.”

Wil je meer weten over het Netscout Truview-platform?

Klik hier

Pieter Dejaeghere werkt al twaalf jaar als informaticus bij Colruyt en is er Network Infrastructure Manager, het is ook zijn eerste en tot nog toe enige werkgever. Hij opereert in een team van een twintigtal IT’ers.

Colruyt Group heeft het grootste marktaandeel in de Belgische retail. De retailer heeft iets meer dan 550 eigen winkels en levert aan meer dan 580 zelfstandige ondernemers in België, Luxemburg en Frankrijk. Het bedrijf heeft een kleine 30.000 medewerkers en draait een omzet van iets meer dan negen miljard euro.

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts