NWOW: Smooth(ie) Community

Gepubliceerd op 11/12/2017 in Nieuws

NWOW: Smooth(ie) Community

Co.Station wil de technologiesector in België naar een hoger niveau tillen door gevestigde bedrijven, start-ups, scaleups en experts samen te brengen in een community waar ze elkaar stimuleren.

“NWOW betekent voor Co.Station dat we mensen actief met elkaar in contact brengen”, vertelt Hans Chys, manager van Co.Station Brussel. “Flexibiliteit is daarbij heel belangrijk. Flexibele werkplekken zijn altijd toegankelijk en onze vaste kantoorruimtes zijn te huur voor een korte termijn, zodat start-ups geen risico’s hoeven te nemen. Bedrijven kunnen onze ruimtes of auditoria ook gebruiken voor events of vergaderingen. Daarnaast zijn het restaurant en de koffiemachine de plaatsen bij uitstek voor spontane ontmoetingen en gesprekken”, zegt Hans.

Het Nieuwe Werken in de praktijk

Het sociale aspect is volgens Co.Station niet te onderschatten, maar het een sluit het ander niet uit. Zo zijn de klanten van Co.Station zulke intensieve Skype- gebruikers dat de capaciteit van het netwerk moest verdubbelen. Wouter Remaut, CEO Co.Station: “De trend van virtueel vergaderen en thuiswerken is sowieso onomkeerbaar. Dankzij de cloud kunnen bedrijven hun eigen kantoorruimte efficiënter benutten en zijn hun medewerkers altijd en overal productief, of ze nu op het hoofdkantoor zitten, in Starbucks of een co-working space.”

Ook daar zit weer die flexibiliteit: niemand hoeft meer gebonden te zijn aan vaste werkplekken en -uren. Niet toevallig koos Co.Station voor twee locaties dicht bij het station: makkelijk bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vastzitten in de file, is niet aan de orde. “Ons concept slaat zeker aan bij de generatie van millennials”, zegt Wouter. “Maar ook de oudere generatie voelt zich hier thuis. Het gaat om een gedeelde interesse in technologie en innovatie. Het grootste verschil? De millennials drinken meer smoothies.”

Facts
  • Twee locaties op 300 meter van het station
  • Co.Station Brussel 4.000 m2 kantoorruimte 300 gebruikers per dag 50 bedrijven
  • Co.Station Gent 2.600 m2 kantoorruimte 120 gebruikers per dag 30 bedrijven

Op 4 oktober 2017 kreeg Co.Station van de Belgian Workspace Association de Award voor ‘Beste Community’.
www.co-station.com

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One