Zo vindt u de optimale cloudoplossing

Gepubliceerd op 17/10/2018 in Oplossingen & diensten

Zo vindt u de optimale cloudoplossing

U vermoedt dat de cloud ook voor u een opportuniteit inhoudt, maar vindt niet meteen het juiste startpunt? Proximus onderzoekt voor u of een migratie zinvol is, en zo ja, welke cloudoplossing de beste optie biedt.

Pro’s en contra’s van de cloud voor uw bedrijf in kaart

Met de eerste stap genoemd Cloud Discovery, we brengen in eerste instantie de actuele situatie van uw organisatie in kaart. Wat is uw strategie? Wat is de intensiteit van het groeitraject? Heeft de organisatie eigen IT-infrastructuur?

Via workshops met de verschillende stakeholders zorgt Cloud Discovery voor inzicht in de benodigde IT-omgeving. Op basis daarvan formuleren onze cloud specialisten de pro’s en contra’s van de mogelijke opties: on-site server, Proximus cloud, housing, public cloud – of een hybride oplossing.

Waarom de cloud?

  1. Minder kosten voor eigen IT-infrastructuur, terwijl u betaalt in functie van wat u gebruikt: u gaat van capex naar opex
  2. Meer flexibiliteit: een cloudoplossing is makkelijk schaalbaar en groeit mee met uw behoeften
  3. Meer mobiliteit: medewerkers hebben altijd en overal toegang tot data en applicaties, met ieder toestel

Beste cloudoplossing voor uw behoeften

Benieuwd wat de public cloud u in de praktijk te bieden heeft? Dankzij het Migration Assessment-traject gaat u niet over een nacht ijs.

Proximus observeert uw IT-infrastructuur gedurende 30 dagen, met onze applicatie. U krijgt een volledig rapport van uw huidige IT-gebruik en van de geschatte prijs per maand mocht u dezelfde omgeving onderbrengen in de public cloud.

Hiernaast past we kunnen ook right-sizing van jou infrastructuur toe en krijgen je een alternatief model voorgesteld dat overeenkomt met je reële verbruik.

Ten slotte presenteren we een financieel rapport voor beide scenario’s zodat u de vergelijking zelf kan maken.

In de praktijk krijgt een hybride oplossing vaak de voorkeur. Met Proximus als adviseur kiest de organisatie daarbij voor een combinatie van eigen infrastructuur en cloud.

Meer weten over Proximus Cloud Discovery en Migration Assessment?

Download de brochure

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts