Proximus, Belfius en bpost versterken lokale economie met Citie-platform

door One magazineNieuws29/11/2016

Proximus, Belfius en bpost versterken lokale economie met Citie-platform

Comments

Het digitale platform ‘Citie’ brengt handelaars, consumenten en lokale overheden bij elkaar. Citie is een initiatief van Belfius, bpost en Proximus, bedoeld om de Belgische lokale economie te steunen en de digitale positionering van ons land te verstevigen.

Basis van de toepassing is het bestaande Citie-platform dat in 2015 werd gelanceerd in Roeselare en momenteel al wordt gebruikt in verschillende steden en gemeenten. Belfius, bpost en Proximus willen Citie verder ontwikkelen en nationaal uitbouwen tot een onmisbare tool voor alle Smart Cities, Smart Merchants en Smart Citizens.

3 partners, 1 slimme app 

Citie bundelt de knowhow van de drie partners op het vlak van digitale betaalmiddelen, e- en m-commerce, logistiek en duurzame mobiliteit.
Met één geïntegreerde gratis app: 

  • Kunnen lokale overheden met bewoners en handelaars communiceren over verkeersproblemen, culturele evenementen, openingsuren van gemeentelijke diensten, plaatselijke ondernemingen ...
  • Krijgen handelaars een digitaal uitstalraam met een geïntegreerde webshop waar klanten online kunnen bestellen en betalen met levering door bpost.
  • Kunnen handelaars hun klanten e-mails met dagelijkse promoties sturen of tevredenheidsenquêtes laten invullen.
  • Hebben consumenten een digitale klantenkaart in handen met de getrouwheidsprogramma’s van de handelaars in hun gemeente.
  • Kunnen klanten ‘coins’ verzamelen met elke aankoop bij een deelnemende handelaar; de coins kunnen worden ingeruild tegen een cadeau of een activiteit in de stad of gemeente.
  • Kunnen bewoners en bezoekers een parkeerplaats vinden en betalen dankzij Proximus’ toepassing Be-Mobile.

Volgens Dominique Leroy, CEO van Proximus, kunnen kleine zelfstandigen dankzij Citie slimmer gaan werken en de concurrentie aangaan met grote internationale spelers. 
De nieuwe app is ook in het Frans en het Engels beschikbaar.

Meer info over Citie?

Ga naar citie.be

Meer nieuws over:

  • Smart Cities
  • Overheid
  • Mobiliteit

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons