IT Superheroes op Cisco Live Europe 2018

Gepubliceerd op 13/03/2018 in Nieuws

IT Superheroes op Cisco Live Europe 2018

Cisco Live 2018 was het eerste evenement sinds de overname van AppDynamics. Met deze belangrijke toevoeging aan het aanbod van Cisco konden was Application Performance een belangrijk thema op de show.

Proximus was ook van de partij op het eerste grote event van 2018, Cisco Live Europe — dit jaar niet langer in Berlijn, maar verhuisd naar Barcelona.

Het thema van 'IT Superheroes' van Cisco Live zoomt dit jaar in op alle verschillende rollen die binnen het IT-departement van een onderneming bestaan. Zoals met alle verhalen over superhelden moet er een globale missie zijn voor het team van de superhelden waarachter iedereen zich kan scharen. In films en tekenfilms zie je het vaak: een teamlid beslist op eigen houtje te werken en alles loopt in het honderd, tot hij overtuigd kan worden om terug aan te sluiten bij het team en de gemeenschappelijke doelstellingen na te streven. Als alle superhelden samenwerken, zullen  hun skills ook complementair zijn en de teamobjectieven gerealiseerd worden.

Cisco Live 2018 was des te meer interessant, omdat dit het eerste evenement was sinds de overname van AppDynamics. Met deze belangrijke toevoeging aan het aanbod van Cisco konden we verwachten dat Application Performance een belangrijk thema zou zijn op de show.

Cisco draait niet alleen om networking

Ook dit jaar werd vooral op de geavanceerde cyberbedreigingen gefocust, aangezien cyberaanvallen steeds complexer en diverser worden. Verwacht dan ook niet dat een Cisco-evenement altijd en alleen maar om netwerking draait. Eventuele twijfels werden weggenomen in de verschillende sessies en showcases van het evenement.

In zekere zin was de opdeling tussen computers, netwerken en beveiliging, die zo fundamenteel leek, altijd kunstmatig. Routers en switches zijn tenslotte niet meer dan enigszins gespecialiseerde computers. De sectorbrede evolutie naar convergente structuren en virtualisering van computers, beveiliging en netwerken heeft deze grens alleen verder doen vervagen. Nu heeft men het meer over de diepere integratie tussen een applicatie en de infrastructuur waarop ze draait, waarbij resources instant worden geleverd om te antwoorden op realtime behoeftenpatronen van gebruikers.

De verschillende componenten met integratie van beveiligingscontrole in deze eengemaakte applicatieomgeving zijn dan misschien wel relatief makkelijk technisch samen te brengen, het probleem is dat ze traditioneel werden beheerd door los van elkaar opererende teams.

Om het soort naadloze monitoring en beheer te leveren die cruciaal zijn voor de geïntegreerde ervaringen die de gebruikers vragen en verwachten, zullen deze afzonderlijke groepen veel nauwer moeten samenwerken.

En hier wordt nogmaals duidelijk dat Cisco reeds lang sterk bezig is met deze problematiek.

Wilt u meer weten over wat Proximus en Cisco voor uw onderneming kunnen doen?

Stuur een e-mail naar ictchannels@proximus.com

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts