Hoogtepunten en het beste van Cisco Live Barcelona!

Gepubliceerd op 06/03/2018 in Nieuws

Hoogtepunten en het beste van Cisco Live Barcelona!

Op maandag 29 januari 2018 was Proximus aanwezig op een van de grootste Cisco-congressen in Europa: de 27ste editie van Cisco Live. Cisco Live is een groot sociaal netwerkevenement waaraan Proximus actief heeft kunnen deelnemen.

Het evenement blijft een interessant congres, aangezien iedereen er met mensen van over de hele wereld kan netwerken. We waren helemaal klaar voor een week vol sessies, aangezien verschillende vertegenwoordigers meewerkten aan trajecten zoals routing/switching, veiligheid, data centers, SDN/NFV, wireless, collaboration ... Domeinen waarin Proximus een belangrijke speler is op zowel de Belgische en Europese markt.

Gedurende meer dan 700 sessies hebben we een maximale hoeveelheid informatie verzameld rond het huidige portfolio van Proximus, maar ook omtrent alle nieuwe perspectieven die Cisco ons zal bieden in de komende weken. Op die manier kunnen we onze partners en klanten verzekeren dat we ze als eerste op de hoogte brengen.

Tijdens de presentaties werden verbeteringen aan producten voorgesteld zodat klanten voordeel kunnen halen uit nieuwe hard- en softwarecapaciteiten (DNA Center, Meraki Wireless Health Center, Cloud Container ...). Los van die nieuwe trends, die zich meer concentreren op innovatieve producten en oplossingen, hadden sommige sessies eerder een probleemoplossende insteek, i.e. het proactief identificeren en corrigeren van problemen, op een manier die doeltreffend is voor onze klanten.

Cisco bevordert en concentreert zich ook op Automation, IoT en development. Dat zijn bijzonder belangrijke onderwerpen die Cisco meer en meer promoot.

Tegenwoordig zien we een fenomenale toename van connected devices. Dat inzicht was het begin van een uitzonderlijke keynote die Rowan Rollotrope presenteerde. Tijdens die keynote stelde Cisco de IBN foundation (Intent Based Networking) voor, die berust op de volgende pijlers:

  • Veiligheid: meer IoT en verbonden toestellen zorgen voor meer bedreigingen. Daarom moeten we een uitstekend beveiligd netwerk overwegen.
  • Het netwerk opnieuw uitvinden: meer toestellen betekenen meer data. Daarom is een intuïtiever netwerk (dat eenvoudig te configureren is) essentieel.
  • Een multi-cloudinfrastructuur: een netwerk is niet langer een toegewijde oplossing, dus netwerkleveranciers moeten klaarstaan om infrastructuur ter plaatse te verbinden met cloud-oplossingen.
  • De kracht van data ontgrendelen: met de toename van verbonden toestellen duiken snel nieuwe soorten data (zoals Artificiële Intelligentie) op. Dankzij NAE-componenten (Network Assurance Engine) zal de infrastructuur van data centers klaargestoomd worden om die data vlekkeloos te verwerken.
  • Alles en iedereen verbinden: in de nabije toekomst zullen bijna alle toestellen met elkaar verbonden zijn. Daarom zal er nood zijn aan goede, sterke en veilige verbindingen.

In navolging van die nieuwe trends en uitdagingen zal DNA Center Assurance helpen het netwerkbeheer eenvoudiger te maken, data te verzamelen en analyseren en de werking van het netwerk op een veilige manier te verbeteren. Zo zal het ook mogelijk worden op een behendigere manier te functioneren.

Bovendien heeft Cisco de lancering van Cisco Container Platform aangekondigd, een open multi-cloudomgeving die het inzetten van infrastructuur in data centers ter plaatse en in de cloud optimaliseert.

Wist je dat we onze eigen Cisco Champion hebben? Dit is Olivier Ksiazek, onze Senior UC Solutions Engineer bij Proximus, Cisco Spark Ambassador en uiteraard Cisco Champion. Hij is een van de gepassioneerde experts van Proximus die maar al te graag zijn perspectieven deelt.

Benieuwd naar de aftermovie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Neem contact op met een van onze experts!

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts