Nieuwe perspectieven voor Wim Vos, CEO van Cardoen

Gepubliceerd op 24/04/2018 in Inspireren

Nieuwe perspectieven voor Wim Vos, CEO van Cardoen

Wim Vos heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de automobielsector, waarvan de helft als CEO. Managementboeken leest hij amper: “Na twee bladzijden ben ik dat beu.” Maar waar haalt hij zijn inspiratie al die jaren dan wel?

Pure passie

“Ik haal mijn inspiratie graag op de werkvloer. Door de passie voor auto’s te delen, verdwijnen de muren rond departementen. Uiteraard heb je altijd nog hiërarchie nodig in een bedrijf om beslissingen te kunnen nemen, maar die hou ik graag onzichtbaar. De passie binnen het bedrijf helpt me daarbij.”

Popper of Kant

“Was het nu Popper of Kant die zei ‘Optimism is a moral duty’? Het blijft een wijze levensles. Als een kind negen tienen haalt, gaat alle aandacht naar die ene zes. Ook in vergaderingen lijkt het soms alsof er alleen maar problemen zijn. Dan is het mijn rol om iedereen erop te wijzen dat 99% van de zaken vlot verlopen. Nu nog die 1% aanpakken.”

Schoenmaker verlaat je leest

“Minstens twee keer per maand verplicht ik mezelf om naar voordrachten te gaan. Zolang ze maar níet over de autowereld gaan. Avondactiviteiten zijn vaak niet makkelijk te combineren met een drukke job en een gezin. Maar als ik na die voordrachten naar huis rij, zit mijn hoofd telkens vol frisse ideeën.”

Wilt u zelf uw tips delen?

Mail uw contactgegevens naar perspectief@proximus.com

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief