Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Netwerkcapaciteit op Rock Werchter = 3x die van Namen

Gepubliceerd op 05/08/2015 in Tech, tips & trics

Netwerkcapaciteit op Rock Werchter = 3x die van Namen

Festivalgangers doen niets liever dan hun ervaringen, emoties en foto’s tijdens optredens delen via sms of sociale media. Uiteraard is er tijdens zo’n grote evenementen extra capaciteit nodig. Proximus zorgde op Rock Werchter voor een netwerkcapaciteit die driemaal groter was dan die van Namen.

Elk jaar verzorgt Proximus een aangepast mobiel netwerk op 220 evenementen over heel België. Voor kleinere evenementen is het voldoende om de capaciteit van het bestaande netwerk te verhogen. Dat was bijvoorbeeld het geval tijdens de rally van Ieper en het Belgisch Kampioenschap wielrennen in Tervuren. Voor grotere events, zoals de zomerfestivals, is het nodig om ook een tijdelijke mobiele infrastructuur op te zetten. Dit jaar zijn er 77 evenementen die Proximus ondersteunt of ondersteund heeft met deze extra dienst, waaronder Rock Werchter.

Rock Werchter 2015

In het weekend van 25 tot 28 juni werd met Rock Werchter de aftrap gegeven van het nieuwe festivalseizoen. Dagelijks werden er 88.000 festivalgangers op de wei verwacht. De organisatie sprak Proximus aan om het digitale verkeer tijdens het festival in goede banen te leiden. Proximus heeft acht tijdelijke mobiele stations uitgerold, die zijn uitgerust met 262 cellen. De infrastructuurcapaciteit die op de 3 km2 van het festivalterrein werd voorzien, kwam overeen met driemaal die voor een stad als Namen. Dat was nodig: alle festivalgangers samen verbruikten 4,5 TB aan data, wat overeenkomt met 1.250.000 liedjes of 1.542 keer de discografie van headliner Muse. 

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!