Kanaal Z volgt de digitalisering van 10 Belgische bedrijven

Gepubliceerd op 20/05/2019 in Inspireren

Kanaal Z volgt de digitalisering van 10 Belgische bedrijven

Ook dit jaar zendt Kanaal Z ‘Z-Digital Transformation’ uit, een reeks documentaires over de invloed van de digitale golf op het Belgische bedrijfsleven. 10 bedrijven tonen welke voordelen zij halen uit digitalisering.

10 weken, 10 Belgische bedrijven, 10 digitale transformaties. In de reeks ‘Z-Digital Transformation’ bieden Kanaal Z en Proximus u de unieke kans om een blik te werpen op de digitalisering van Belgische bedrijven. Hoe ervaren zij de nood aan digitalisering en automatisering? Welke nieuwe technologieën hebben ze geïmplementeerd? En wat zijn de gevolgen en voordelen voor de business?

Belgische bedrijven in de kijker

In de eerste afleveringen volgt Kanaal Z:

 1. Groep Vereenooghe: klanten onthaald via één centraal contactcenter

  Bij de consolidatie van 9 Mercedes-garages werd een eigen contactcenter opgericht: ‘Vereenooghe Interactive Center’. Focus ligt op zeer persoonlijk klantenonthaal, afgestemd op de eigenheid van elk van de 9 garages. De vernieuwde ICT en interactie verbeteren de klantenervaring en de interne werking van de garages.

 2. La Lorraine Bakery Group: Panos draagt nieuwe filosofie uit

  Nieuwe flagship stores van Panos dragen een vernieuwde filosofie van de La Lorraine Bakery Group uit: verbeterde klantenbeleving met afstemming van voorkeuren en interactie, het gamma producten, gebruikersfaciliteiten …

 3. Be-mobile & Haven Zeebrugge: app ‘Flux’ voor logistiek vrachtwagens

  Via de app ontvangen vrachtwagenbestuurders o.a. waarschuwingen en updates over de situatie in de haven, maar ook over het verkeer op alle nationale en internationale wegen in Europa. De app draagt zo bij aan een optimale supply chain, efficiënter vrachtverkeer en veiligere wegen.

 4. Fednot: digitalisering van het notariaat in België

  Fednot ondersteunt de notarissen met nieuwe technologie als een Beveiligd Notarieel Netwerk, videoconferenties, sharing tools … zodat zij op hun beurt de burgers beter van dienst kunnen zijn.

 5. Heilig Hart Ziekenhuis Lier: GDPR in een data-gevoelige omgeving

  Geschikte profielen in het ziekenhuis zorgen ervoor dat gevoelige data volgens de GDPR-wetgeving vlot wordt behandeld.

Ontdek het in deze tiendelige reeks elke week exclusief te zien op Kanaal Z.

Bekijk de reeks

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts