Docu-reeks: de digitalisering in 10 Belgische bedrijven

Gepubliceerd op 28/09/2020 in Inspireren

Docu-reeks: de digitalisering in 10 Belgische bedrijven

Hoe maken Belgische bedrijven werk van digitalisering en automatisering van hun business? Wat zijn de voordelen van digitale transformatie voor hun klanten? In de reeks ‘Digitale Transformatie’ zet Kanaal Z tien bedrijven in de kijker.

1. Multigas

Gasleverancier MultigasNieuw venster richt zich op particuliere en professionele klanten. Via sensoren optimaliseert het bedrijf de distributie en logistiek van haar oplossingen, bv. via de slimme gastank.

2. Voka Vlaams-Brabant

Voka Vlaams-Brabant digitaliseert dankzij call-platformen, Teams en een testproject met voice bots. De regionale afdeling fungeert als voorbeeld voor de andere Voka-afdelingen.

3. Liantis

LiantisNieuw venster ondersteunt zelfstandige ondernemers en werkgevers bij HR-gerelateerde dossiers. De voorbije jaren onderging de groep een metamorfose, met een diepgaande digitalisering van de volledige dienstverlening.

4. Stad Gent – Mobility Management

Een consortium van bedrijven werkte voor de Stad Gent een portaalsite uit voor mobiliteit. Daarop kunnen medewerkers van het stadbestuur, inwoners en bedrijven hun verplaatsingen plannen.

5. DUCO

DUCO is een producent van ventilatie- en zonweringssystemen. Met IoT-sensoren verzamelt het bedrijf data op een digitaal beheersplatform. Dit platform stuurt vanop afstand het beheer van installaties aan en regelt interventies bij klanten.

6. Circular economy – Actie “Don’t Miss The Call”

Volgens schattingen zijn er in België 3 miljoen ongebruikte mobiele telefoons. In samenwerking met UmicoreNieuw venster wil Proximus 100.000 oude gsm’s inzamelen om ze een nieuw leven te geven en waardevolle grondstoffen te recycleren.

7. Engie Fabricom – 4411

Werknemers van Engie FabricomNieuw venster gaan dagelijks de baan op om klanten ondersteuning en advies te geven. Via een variant van 4411 is het beheer van alle mobiliteitsuitgaven voor de ruim 2000 voertuigen volledig geautomatiseerd.

8. Politiezone Voorkempen

De verhuis van de politiezone was de trigger om te investeren in een moderne werkplek en een digitaal communicatieplatform. Agenten kunnen via het Fokus-platform up-to-date gegevens raadplegen en bijwerken tijdens hun interventies.

9. UNI Learning en PCU-leertrajecten

UNI Learning is met FLOWSPARKSNieuw venster trendsetter in het op maat aanbieden van e-learning. Proximus gebruikt FLOWSPARKS om digitale opleidingsmodules uit te werken.

10. FOD Justitie – Rechtbank Mechelen

Het gerecht wil komaf maken met het oubollig imago. Zo zet de Rechtbank Mechelen in op digitale vernieuwing met Cisco Webex, een platform voor werknemers om online en vanop afstand samen te werken.

Tiendelige reeks elke week exclusief op Kanaal Z

Bekijk de reeks vanaf 3 oktoberNieuw venster

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One