×
×

Camera’s als zoete broodjes

Gepubliceerd op 28/01/2016 in Klantenverhalen

Camera’s als zoete broodjes

Bij Bakkerij Vangrootloon zorgen camera’s er mee voor dat u altijd voldoende keuze hebt uit allerhande lekkers. De camera’s in de tearoom en bij de kassa ondersteunen bovendien de veiligheid van klanten en personeel.

Vangrootloon is een grote ambachtelijke bakkerij uit Sint-Truiden. De roots van het bedrijf gaan terug tot 1915, toen Joseph Vangrootloon brood begon te bakken voor familie, buren en vluchtelingen. Vandaag is de bakkerij in handen van de derde generatie. Doorheen de jaren is het familiebedrijf ook sterk gegroeid. Vangrootloon telt 23 eigen winkels, waarvan 17 met tearoom. Ook al is Vangrootloon in wezen een heel ambachtelijk bedrijf, het maakt tegelijk gebruik van moderne technologie om de werking en de veiligheid van zijn winkels te ondersteunen. Daarbij is een sleutelrol weggelegd voor camera’s.

Discrete opvolging
“Tot de middag kunnen onze winkelpunten extra voorraad bijbestellen”, zegt Jan Massa, verantwoordelijke voor marketing bij Bakkerij Vangrootloon. “Door de drukte gebeurde dat vroeger soms niet, of te laat. Via een camera hebben we in de hoofdzetel zicht op de winkelrekken en kunnen we zelf inschatten of we de winkel moeten bevoorraden.” Met een tweede camera kan Vangrootloon in de hoofdzetel ook zien hoe druk het is in de verbruikszaal. Indien nodig kan iemand uit een naburige winkel dan een handje komen toesteken. Een derde camera is discreet aangebracht boven de kassa. “Die hangt er voor de veiligheid van de medewerkers”, zegt Jan Massa. “Bij een discussie over wisselgeld – had de klant nu een briefje van twintig of eentje van vijftig gegeven – bieden de beelden uitsluitsel. Idem wanneer iemand op een onbewaakt ogenblik geld uit de kassa zou nemen.”

Eén aanspreekpunt
Voor de verbinding van de winkelpunten met de hoofdzetel werkt Vangrootloon via Explore. Een eigen privénetwerk met snelle, veilige internetverbinding is handig om alle medewerkers toegang te geven tot de nodige applicaties. Voor alles wat met dat netwerk en telefonie te maken heeft, rekent Vangrootloon op Proximus SpearIT. Deze partner – integrator en operator van ICT-diensten op maat van kmo’s – stond ook in voor de installatie van de camera’s. “Dat is handig, want zo kunnen we voor het geheel terecht bij één aanspreekpunt”, aldus Jan Massa. In de hoofdzetel van Vangrootloon zijn alle camerabeelden te volgen op een groot scherm. De opnames van de beelden gebeuren met recorders die zich in de winkelpunten bevinden. “We kunnen die exporteren en in de hoofdzetel bekijken. Onlangs was er een geval van diefstal in een van onze winkelpunten. We hebben de beelden opgezocht en aan de politie bezorgd.”

Snel terugverdiend
Vandaag zijn al tien winkelpunten van Vangrootloon met de camera’s uitgerust. “Telkens we een winkel verbouwen of renoveren, nemen we de installatie van de camera’s mee in het project”, legt Jan Massa uit. “Op die manier zullen we stap voor stap alle vestigingen van camera’s voorzien.” Het gaat om een relatief kleine investering, die zich bovendien snel terugverdient. “We optimaliseren de logistieke planning omdat we in real time zicht hebben op de voorraad in de winkels. Tegelijk zorgen we voor meer veiligheid voor de medewerkers, dankzij de camera’s in de tearooms en bij de kassa’s.” Om de veiligheid van het hoofdkantoor te ondersteunen, investeert Vangrootloon ook in bewakingscamera’s voor toegangscontrole.

 Pluspunten
  • Optimalisering van voorraad in de winkels
  • Efficiëntere logistiek
  • Verhoogde veiligheid voor klanten en personeel
Over Vangrootloon

Bakkerij Vangrootloon levert vers brood en gebak aan 23 eigen filialen in Limburg en Vlaams-Brabant, aan supermarkten, koude bakkerijen, scholen, rusthuizen en instellingen. Vangrootloon telt 350 medewerkers.

Jan Massa heeft op de griffie van de Rechtbank van Koophandel gewerkt en is nu verantwoordelijke voor marketing bij Bakkerij Vangrootloon.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!