Meer dan drie miljoen bezoekers voor Winterpret, een record!

Gepubliceerd op 03/11/2021 in Klantenverhalen

Om deze cijfers te verzamelen, deed BME, de organisator van Winterpret in Brussel, een beroep op Proximus en zijn Visitor Analytics. Dat systeem meet het aantal smartphones en conventionele gsm’s dat op een specifieke locatie aanwezig is.

Meer dan drie miljoen bezoekers voor Winterpret, een record!

BME is bijzonder tevreden met de bezoekersaantallen. De gegevens die Proximus verzamelde, maken het mogelijk om te analyseren waar de bezoekers vandaan komen, uit welke landen of regio's ze afkomstig zijn, hoe lang ze op de kerstmarkt blijven, hun bewegingen, enz. Dit jaar was het aantal buitenlandse bezoekers bijvoorbeeld met 22 procent gestegen. En in het weekend alleen al kwamen er 400.000 bezoekers!

Al die gegevens worden samengebracht en geanonimiseerd. BME ontvangt een erg duidelijk beeld van zijn publiek. Bovendien kunnen deze gegevens op verschillende niveaus worden gebruikt: beveiliging, economie en mobiliteit. In de toekomst zullen er steeds meer gegevens beschikbaar worden, wat de organisatie van dergelijke evenementen nog verder zal optimaliseren.

Big data verbetert uw marktinzicht

Ontdek MyAnalytics

Organiseert u een evenement en wilt u weten wie uw bezoekers zijn? Bekijk dan de video.

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts