Heidi Van Herweghe, HR-directeur van BOSS paints

Gepubliceerd op 15/12/2016 in Inspireren

Heidi Van Herweghe, HR-directeur van BOSS paints

De Belgische verfproducent BOSS paints werd zopas bekroond met de titel van HR-Ambassadeur 2016. De ideale gelegenheid om te peilen naar de inspiraties van HR-Directeur Heidi Van Herweghe.

Het kleine geluk

Ik ben een fervente lezer van het tijdschrift Flow. Dat magazine gaat over dingen anders doen en nieuwe keuzes durven maken. Flow vertelt me hoe we zorg kunnen dragen voor onszelf. Ik gebruik hun tips graag tijdens coaching sessies.

Bedankt, Leonard

Toen ik Leonard Cohen op het Sint-Pietersplein in Gent hoorde zingen, is één strofe uit het nummer ‘Anthem’ voor altijd blijven hangen: “There’s a crack in everything, that is how the light gets in”. We zoeken tegenwoordig allemaal naar perfectie, terwijl schoonheid juist schuilt in het aanvaarden van je imperfecties. Iedereen heeft wel ergens een hoek af, dat maakt ons uniek. Daar ga ik naar op zoek bij onze medewerkers, zodat ik voor een betere compatibiliteit kan zorgen.

Van hart tot hart

Twee keer per jaar vergader ik met de HR managers van bedrijven met een gelijkaardig waardenkader, zoals Torfs, JBC, Durabrik … Daar proberen we van hart tot hart met elkaar te praten, in plaats van van hoofd tot hoofd. Dat raad ik onze medewerkers ook aan: ga niet recht tegenover elkaar aan een vergadertafel zitten, maar wandel eens samen in de natuur. Die gesprekken van hart tot hart leveren vaak meer op.

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief