Nu ook spraakfunctie en prioriteitsopties in Blue Light Mobile

Gepubliceerd op 30/01/2018 in Nieuws

Nu ook spraakfunctie en prioriteitsopties in Blue Light Mobile

Blue Light Mobile, de prioritaire ASTRID-dienst die hulp- en veiligheidsdiensten verenigt op alle netwerken, biedt nieuwe functionaliteiten, waaronder spraakcommunicatie, naast extra prioriteitsopties bij Proximus.

ASTRID, opgericht in 1998, is de telecomoperator van alle hulp- en veiligheidsdiensten in België. Dankzij ASTRID kunnen politie, brandweer, medische hulpdiensten en andere organisaties vlot communiceren.

Blue Light Mobile

Die communicatie loopt via de dienst Blue Light Mobile (BLM) voor de prioritaire high-speed datacommunicatie. Sinds de lancering in 2014 garandeert BLM een veilige toegang tot alle gsm-netwerken in België. Via internationale roaming is er bovendien toegang tot 11 netwerken in de buurlanden. Doel: raadplegen van databanken van nummerplaten, identiteitscontroles, versturen van verslagen, foto’s of videobeelden, ... Op het Proximus-netwerk hebben abonnees van BLM steeds voorrang.

Kom alles te weten over Blue Light Mobile

Nieuw: spraak en prioriteit

Onlangs werd de nieuwe generatie BLM-simkaarten voorgesteld. Voortaan is niet alleen data- maar ook spraakcommunicatie mogelijk, zodat gebruikers in crisissituaties prioritair kunnen bellen met hun gsm. Denk aan burgemeesters of noodplanningambtenaren.

Proximus gaat daarbij nog een stap verder en biedt binnen zijn netwerk twee prioriteitsopties aan. Het First-niveau biedt een datacommunicatiesnelheid die hoger is dan voor het brede publiek. Bij verzadiging van het netwerk krijgen First-abonnees als eersten toegang tot het netwerk voor hun datacommunicatie. Bestaande BLM-abonnementen worden automatisch omgezet naar First-abonnementen.

Het Prior-niveau is gereserveerd voor 6000 simkaarten, die bij verzadiging absolute voorrang krijgen op alle andere abonnees, zowel voor data als voor spraak. De kaarten zijn bestemd voor onder meer politie, brandweer, medische hulpdiensten, luchthavens, steden, gemeenten en provincies.

Maak uitgebreid kennis met de nieuwe functies van Blue Light Mobile.

Burgers in nood kunnen de App 112 BE inroepen van brandweer, ambulance en politie in België.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team