×
×

Blue Light Mobile verenigt hulp- en veiligheidsdiensten op alle netwerken

Gepubliceerd op 06/05/2016 in Inspireren

Blue Light Mobile verenigt hulp- en veiligheidsdiensten op alle netwerken

ASTRID is de operator van een mobiel communicatienetwerk voorbehouden voor alle Belgische hulp- en veiligheidsdiensten. Daarnaast biedt ASTRID ook Blue Light Mobile aan, een high speed data aanbod via alle gsm-netwerken.

Hoge beschikbaarheid


Dankzij ASTRID kunnen politie, brandweer, medische hulpdiensten, justitie en andere organisaties vlot communiceren. Sinds de lancering in 2014 gaf Blue Light Mobile toegang tot alle GPRS/Edge- en 3G-netwerken in België. In 2015 kwam daar het 4G-netwerk van Proximus bij en nu ook die van Base en Mobistar. Blue Light Mobile biedt dus via nationale roaming een veilige toegang tot alle gsm-datanetwerken in België en via internationale roaming tot 11 netwerken in de buurlanden. Zo is een goede bandbreedte gegarandeerd voor het vlot raadplegen van databanken van nummerplaten, het versturen van foto’s van geseinde of vermiste personen of van videobeelden. Op het Proximus-netwerk hebben abonnees van Blue Light Mobile steeds voorrang.

De ASTRID cloud


Bovendien kunnen de hulp- en veiligheidsdiensten hun eigen toepassingen (zoals video en foto) op Blue Light Mobile aansluiten via de ASTRID cloud. Diensten die toegang willen krijgen tot de ASTRID cloud, hebben een Blue Light Mobile simkaart en een abonnement nodig. Ze kunnen dan tijdens de interventie te voet of in de wagen een verbinding maken tussen een laptop of tablet en een intern netwerk, bijvoorbeeld het LAN-netwerk van de politie- of brandweerzone. Blue Light Mobile tilt het mobile office concept voor hulp- en veiligheidsdiensten naar een hoger niveau.

Wilt u in uw stad of gemeente gebruik maken van ASTRID? surf naar bluelightmobile.be

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!