Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Blankenberge beter bereikbaar

Gepubliceerd op 24/08/2018 in Nieuws

Blankenberge beter bereikbaar

Ongeveer een derde van alle files in stadscentra wordt veroorzaakt door chauffeurs die een parkeerplaatsje zoeken. Ook in Blankenberge. Om er iets aan te doen installeerde het stadsbestuur het FlowControl-systeem van Proximus-dochter Be-Mobile.

Het FlowControl-systeem monitort het inkomende autoverkeer naar de stad op de belangrijkste toegangswegen en leidt de automobilisten met borden naar de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen. In verschillende parkings in de stad werden voertuigdetectiesystemen aangebracht. Op die manier kunnen op de borden het aantal vrije plaatsen worden weergegeven. FlowControl houdt ook rekening met evenementen. Als het bijvoorbeeld markt is, zullen de borden aangeven dat de parkeerplaatsen op de markt niet bereikbaar zijn.

Voertuigdetectiesystemen

De vlottere verkeersstroom, door het verminderen van overtollig zoekverkeer, verhoogt de leefbaarheid in Blankenberge. De bezoekers hebben minder stress omdat ze niet meer onnodig moeten zoeken naar een vrije parking. Dit komt ook de handelaars ten goede die zo meer cliënteel kunnen aantrekken. Blankenberge kan zich hiermee aanprijzen als een bereikbare en aangename stad voor bezoekers en bewoners.

Vier parkeerzones

“De borden leiden de bezoekers in eerst instantie naar vier grote zones”, zegt burgemeester Ivan De Clerck. “Verderop in de stad worden die dan in meer individuele plaatsen opgesplitst. In totaal heeft Blankenberge zo’n 5.000 parkeerplaatsen. Dat is meestal voldoende, behalve op de allerdrukste dagen, dan moeten mensen soms iets langer zoeken.”

Verschillende steden gingen Blankenberge al voor met zo’n parkeergeleidingssysteem.

Beste route in Hasselt

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!